Hirdetés

Hirdetés

Magyar film világpremierje a miskolci filmfesztiválon

borsodihir.hu

2022.08.04. 12:00

Magyar film világpremierje a miskolci filmfesztiválon
(Fotó: Magasságok és mélységek Facebook-oldala)

Magasságok és mélységek.

Hirdetés

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mindig büszke volt rá, hogy a legnagyobb nemzetközi fesztiválsikerek mellett több magyar filmet itt láthat először a hazai közönség. Idén a fesztivál ad otthont Csoma Sándor rendező első nagyjátékfilmjének, amelyet Erőss Zsolt hegymászó története inspirált.

A Magasságok és mélységek világpremierjét az alkotók mellett Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda is megtiszteli a jelenlétével. A film a CineFestet követően szeptember 22-étől lesz látható országosan a hazai mozikban.

Erőss Zsolt a valaha volt legnépszerűbb magyar hegymászó. Huszonhárom éves pályafutása alatt tíz 8000 méter fölötti hegycsúcsot hódított meg, első magyarként jutott fel a Csomolungma tetejére. 2013-ban Kiss Péter hegymászótársával életét vesztette a Kancsendzönga hegyen expedíció közben. Halálhíre megrázta az egész országot, miközben a legtöbben nem gondoltak arra, hogyan élte meg ezt a veszteséget felesége, Sterczer Hilda, aki két gyermekükkel várta haza a férjét.

A film nagyszabású gálavetítésére a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál első hétvégéjén kerül sor – tudatta az önkormányzat. Az eseményen jelen lesznek a film alkotói, köztük Csoma Sándor rendező, Pál Emőke főszereplő, az Erőss Zsoltot alakító Trill Zsolt, valamint Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan producerek. Megtiszteli jelenlétével az előadást Sterczer Hilda is, aki az alkotókhoz hasonlóan a vetítést követően válaszol majd a közönség kérdéseire.

A 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált idén szeptember 9. és 17. között rendezik meg Miskolcon. A fesztivál hivatalos versenyprogramja az elkövetkező hetekben kerül nyilvánosságra.
MiskolcCinefest

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés