Hirdetés

Hirdetés

Új kenyérrel ünnepelt Miskolc

borsodihir.hu

2022.08.21. 09:44

Új kenyérrel ünnepelt Miskolc
(Fotó: minap.hu.)

Veres Pál: meg kell óvnunk, meg kell védenünk, meg kell őriznünk azt, ami a miénk!

Hirdetés

Az államalapítónkról elnevezett téren zárult az augusztus huszadikai miskolci programsorozat. Kora este Veres Pál polgármester új kenyérrel és ünnepi gondolatokkal köszöntette a tömeget – írja a minap.hu. 

– Szent István bölcs döntései, bátor tettei és máig érvényes intelmei nélkül ma lehet, hogy nem lenne magyar nemzet, nem lenne magyar nyelv, nem lenne Magyarország. Hagyatékát nem tudta senki sem eltiporni. Nem haladta túl az idő. Ezer éve jelenti nemzetünk és hazánk szilárd alapját – tekintett vissza a városvezető. Veres Pál elmondta, az elmúlt két évben példátlanul nehéz helyzetbe állította Miskolcot a koronavírus-járvány. – Mikor a járvány véget ért, azt gondoltuk, hogy könnyebb világ jön, majd néhány hétnyi bizakodás után kitört a háború – taglalta, majd azt fejtegette, hogy az életünk ma ugyan szabadabb, de a helyzetünk nem lett jobb, amennyiben a kormányzati elvonások megmaradtak, a város pedig – szerinte – nem kapott segítő kezet, amikor szüksége lett volna rá.

– Amikor aszály sújtja Magyarországot, adjunk hálát a sorsunknak, hogy itt élhetünk a zöld Bükk lábánál, patakok és források között. Adjunk hálát, hogy vannak erdőink és hűs vizeink, hogy van friss levegőnk, és vannak árnyat adó fáink és hegyeink. De nem elég a szerencsénk, hogy ilyen gazdag az örökségünk. Meg kell óvnunk, meg kell védenünk, meg kell őriznünk azt, ami a miénk! – irányította rá az ünneplők figyelmét a jövő kihívásaira Miskolc polgármestere.

Az új kenyeret a történelmi egyházak képviselői megáldották, a program este hét órától a Zsaya, Herczku Ágnes és a Banda, valamint Rácz Gergő koncertjével folytatódott. 
Miskolcaugusztus 20.Veres Pál

Hirdetés

Hirdetés