Hirdetés
Hirdetés

A miskolci önkormányzat is megkezdte a szükségszerű spórolást

| 2022. 09. 29. | 21:48:00
Közösségi tereket, telephelyeket zárnak be a fűtési szezonra.
A miskolci önkormányzat is megkezdte a szükségszerű spórolást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Széchenyi utca 107. és a Petőfi utca 39. alatti telephelyeken átmenetileg nem fogad ügyfeleket a miskolci polgármesteri hivatal, a dolgozók átköltöznek a városháza épületébe, a Városház tér 8. alá. Ezzel körülbelül 100 millió forint rezsiköltségeket takarít meg a város, miközben átcsoportosításokkal munkahelyeket őriznek meg – tájékoztatott szeptember 29-én a miskolci önkormányzat. A lépést a rezsidíjak sokszorozódásával indokolták, és arról is írtak, hogy ilyen helyzetben ezt tartják felelős eljárásnak. 

Nem ez az egyetlen, spórolást célzó intézkedésük. Beszámolójuk szerint a Miskolci Csodamalom Bábszínházban a kisebb előadások a kamaraterembe költöznek, rövidül a próbák és a világítópróbák ideje, több lesz a külső helyszínen tartott előadás. Decemberben a két ünnep között szünetelnek a matinék, az előadásokat csak legalább 50 fős közönség előtt tartják meg. Továbbá átállnak az épület hőszivattyús fűtésére.

Átmenetileg nem lesz látogatható a Lovagi Tornák Tere, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, valamint a Vasgyári Közösségi Ház. A Görömbölyi Közösségi Házban kizárólag projektrendezvényeket tartanak majd. 

Október 21-től nem fogadnak olvasókat a miskolci fiókkönyvtárak, dolgozóik a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban folytatják a munkát, nyári nyitva tartás mellett. Havonta két szombaton biztosítják a szolgáltatást.

Hirdetés
Hirdetés