Hirdetés

Hirdetés

Aki csak az útjukba került, kirabolták és összeverték Miskolcon

ugyeszseg.hu

2022.09.14. 10:11

Aki csak az útjukba került, kirabolták és összeverték Miskolcon
(Fotó: illusztráció, police.hu)

Ámokfutók kerültek rács mögé.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves és egy 22 éves férfi ellen rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt, akik Miskolc egy hétvégi házas lakóövezetében egy hónapon belül, illetőleg egymást követő napokon időskorú emberekre támadtak és tőlük erőszakkal értéktárgyakat és készpénzt vettek el, valamint kiskorúakat is bántalmazva megkíséreltek kirabolni.

A vádirat szerint a vádlottak 2021 júliusában Miskolc egy hétvégi házas külterületi lakóövezetében odamentek az autóbuszmegállóban tartózkodó idős férfihez, felszólították, hogy adja át a pénzét, a sértett közölte, hogy nincs pénz nála, ezért egyikük ököllel megütötte, ezután a földre került sértettről levették a hátizsákját, átkutatták a ruházatát, 80 ezer forintot vettek el tőle, valamint magukhoz vették a hátizsákot is. A sértett 8 napon túl gyógyuló felkarcsontficam sérülést szenvedett el.

2021 augusztusában egy idős férfira támadtak rá, földre rántották, tőle mintegy 8 ezer forint készpénzt, valamint kisebb értékű tárgyakat vettek el. Rákövetkező napon egy nőt támadtak meg, akit egyikük hátba ütött, így kihúzták a kezéből a táskáját, amiben 13 ezer forint készpénz volt, továbbá különböző tárgyak és személyi okmányok. A nő a vele történteket azonnal elmondta egy férfi ismerősének, aki felelősségre akarta vonni a vádlottakat, ők azonban őt is a földre lökték, mindketten megrugdosták, és a 2200 forint összegű készpénzét övtáskájával és abban lévő személyi okmányaival elvették tőle. A férfi 8 napon túl gyógyuló arccsonttörés sérülést szenvedett el.

Ugyanezen a napon az esti órákban két kiskorú fiút és egy felnőtt korú férfit megállítottak, egy ház falához szorították őket és követelték az értékeiket. Az egyik kiskorút ököllel megütötték, a felnőtt férfit a vállán megrúgták, ez alkalommal nem jutottak pénzhez, mivel a sértettek elfutottak. A bántalmazott személyek 8 napon belüli sérüléseket szenvedtek el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottakkal szemben – akik közül az egyik vádlott különös visszaeső – fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

rendőrségMiskolcrablásügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés