Hirdetés

Hirdetés

Bicikliutakat építenének Miskolc és több település között

Közbeszerzési Értesítő

2022.09.21. 13:29

Bicikliutakat építenének Miskolc és több település között
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az egyik egy országos jelentőségű kerékpárúthoz is csatlakozna.

Hirdetés

Pályázatot írt ki négy kerékpárút építésére a miskolci önkormányzat – olvasható a szeptember 21-i Közbeszerzési Értesítőben.

A Déli kapunál 1345 méter hosszú bicikliutat hoznának létre a Skoda szalon, szervizút melletti nyomvonalon. A tervezett kerékpáros-hálózat kialakítása alapján I. jelű kerékpáros-nyomvonalat építenének ki a Déli Ipari Park – 304-es számú főúti körforgalom – Bogáncs utca – Deák Ferenc utca vonalán, továbbá
a II. jelű kerékpáros nyomvonalat is létrehoznák a 304-es számú főúti körforgalom – Déli utca –Simándy Pál utca – Lavotta utca vonalon.

Kerékpárutat építenének a Bogáncs és a Miskolctapolcai utcák között, amelynek teljes hossza 3,1 kilométer lenne, valamint 1,4 kilométer hosszú kerékpárosnyomot is felfestenének. 

Miskolc és Mályi között 2,2 kilométer hosszú bicikliutat alakítanának ki. A tervezett kerékpárút Miskolc közigazgatási határán indulna és burkolt úthoz csatlakozna. Itt ér véget a Mályi felől érkező kerékpáros-nyomvonal, amely által biztosítható lenne a folyamatos haladás. A tervezett kerékpárút a 3-as számú főút vízelvezető-árkán kívül létesülne. A tervek szerint a vízelvezető-árkokat felújítják és részben át is helyezik.

Miskolc és Harsány, valamint Kisgyőr között is bicikliutat hoznának létre, amely csatlakozna a turisztika célú, országos jelentőségű kerékpárúthoz. A tervezett kerékpárút a Miskolctapolca, Bacsinszky András utca Egri utca találkozásától indulna. A tervek szerint a hossza 2,4 kilométer lenne. 

Az ajánlatokat október 17-ig várja az önkormányzat.
Miskolckerékpárútközbeszerzésbicikliút

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés