Hirdetés

Hirdetés

Diákok és politikusok is csatlakoztak a miskolci élőlánchoz

borsodihir.hu

2022.09.12. 09:05

Diákok és politikusok is csatlakoztak a miskolci élőlánchoz
(Fotó: Szopkó Tibor Facebook-oldala)

Varga Andrea és Szopkó Tibor is szolidaritásukat fejezték ki. + Frissítve

Hirdetés

Mint ismert, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai élőlánc megszervezését hirdették meg szeptember 12-re, hétfő reggelre, így tiltakozva a korábban felmentett Dezsőfi György igazgatóhelyettes elbocsátása ellen. A tanárok korábban egy szolidaritási nyilatkozatot is aláírtak, hogy vegyék vissza az Dezsőfi Györgyöt az állásába.

Az élőlánc mellé csatlakoztak a dikákok is, valamint mellé állt Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere is. Facebook-oldalán azt írta, büszke a diákokra és a pedagógusokra azért, mert kiállnak egymásért és a saját jogaikért is.

Szintén a helyszínen fejezte ki szolidaritását Varga Andrea, Miskolc humán területért felelős alpolgármestere. Facebookon közzétett videós bejegyzésében azt mondta, büszke arra, hogy Miskolc újra megmutatja, hogy nem tehetnek meg vele bármit. Hozzátette, szót emelnek, és ha kell, akkor folyamatosan jelen vannak, hogy megvédjék azokat, akiket valamilyen jogsértés ért.

Frissítés: A minap.hu azt írja, a félórásra meghirdetett élőláncból tüntetés alakult ki, és már több ezren állnak ki a felmentett igazgatóhelyettes mellett. 8 órakor a diákok szervezésében átvonultak a Miskolci Tankerületi Központ elé, ahová 9 órakor érkezett meg a békésen tüntető tömeg. Az intézménynél beszédek hangzottak el, a diákok pedig továbbra is az igazgatóhelyettes felmentésének visszavonását követelik.

MiskolcHerman Ottó Gimnáziumélőlánc

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés