Hirdetés
Hirdetés

Élőlánccal állnak ki az elküldött miskolci igazgatóhelyettes mellett

| 2022. 09. 10. | 11:36:00
Szolidaritási nyilatkozatot írtak alá a tanárok.
Élőlánccal állnak ki az elküldött miskolci igazgatóhelyettes mellett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 9-én a Miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének tagjai egy szolidaritási nyilatkozatot írtak alá, amelyben azt szeretnék, hogy a korábban felmentett Dezsőfi György igazgatóhelyettest visszavegyék az állásába. Az igazgatóhelyettes felmentése a következő munkanaptól, szeptember 12-től lép érvénybe – írja Facebook-bejegyzésében a gimnázium egyik tanára. Mint ismert, a szóbeli indoklás szerint az igazgatóhelyettest azért küldték el, mert szeptember 5-én élére állt a polgári engedetlenségnek, pedig ezt pozíciójából adódóan nem tehette volna meg. 

[Beillesztett cikk: Felmentették a miskolci gimnázium igazgatóhelyettesét, mert részt vett az engedetlenségben]

A bejegyzésből kiderül, Dezsőfi György pótolhatatlan feladatokat lát el az iskolavezetésben, ugyanis hozzátartozik többek között az érettségi vizsga megszervezése, a statisztikák, az elektronikus napló, az iskola digitális megújítása is.

A tantestület ezért úgy döntött, hogy a felmentés napján, 12-én, hétfőn reggel fél 8 és 8 óra között feketeruhás élőlánccal veszi körül az iskola épületének tömbjét, amivel jelezni szeretnék, hogy ez az eljárás és példastatuálás elfogadhatatlan, valamint biztosítani szeretnék Dezsőfi Györgyöt, hogy kiállnak mellette.

 

A bejegyzésben a tanár arról is beszámolt, hogy szeptember 9-én a tankerület igazgatója zártkörű értekezletre hívta össze a résztvevőket, és névre szólóan mindenkinek átadott egy olyan levelet, amelyben megfenyegették őket, hogy a következő polgári engedetlenség alkalmával akár azonnal felmondhatnak nekik. 

Az iskolában azt sem értik, hogy az egy hét alatt már több mint 20 intézményben lezajlott polgári engedetlenségnek miért Dezsőfi György az egyetlen áldozata.

Hirdetés
Hirdetés