Hirdetés
Hirdetés

Felmentették a miskolci gimnázium igazgatóhelyettesét, mert részt vett az engedetlenségben

| 2022. 09. 09. | 18:34:00
A tankerület szerint az igazgatóhelyettesnek kiemelt felelőssége van az iskola jogszerű működésében.
Felmentették a miskolci gimnázium igazgatóhelyettesét, mert részt vett az engedetlenségben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tankerület felmentette pozíciójából Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, mert a szóbeli indoklás szerint élére állt a polgári engedetlenségnek, holott ezt vezető pozíciója miatt nem tehette volna meg - írja a Telex.

A tankerület szerint a hatályos törvényekben a polgári engedetlenség nem definiált fogalom, a munkabeszüntetés veszélyezteti a tanulók érdekeit, az igazgatóhelyettesnek pedig kiemelt felelőssége van az iskola jogszerű működésében.

Dezsőfi György lapunknak azt mondta: a tankerület igazgatója személyesen adott át neki egy határozatot, amiben az szerepelt, hogy hétfőtől visszavonják az igazgatóhelyettesi megbízását. Indoklás azonban nem volt a levélben, csak annyi, hogy azt három munkanapon belül írásban kérheti. Ezt Dezsőfi már meg is tette.

Dezsőfi szerint ő nem állt élére a tiltakozásnak, csak részt vett benne. Azért is lepte meg a döntés, mert az előző félévben is csatlakozott a polgári engedetlenséghez, akkor meg is kérdezte erről az iskola igazgatóját, aki azt mondta: mindenkinek egyéni döntése, hogy részt vesz-e a munkabeszüntetésben.

Tíz éve az iskola igazgatóhelyettese, szerinte a menesztése nem áll arányban az elkövetett vétséggel. Ennek ellenére az iskolában szeretne maradni mint matematika–fizika tanár, mert szeretik a gyerekek, kollégái. Azt mondta, mindenkit váratlanul ért a döntés, és most emiatt több dolgot újra kell tervezni az iskolában.

Hirdetés
Hirdetés