Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idős férfi fogott kést az ápolónőre Szikszón

| 2022. 09. 21. | 13:10:00
Börtönbüntetést is kaphat.
Idős férfi fogott kést az ápolónőre Szikszón
Hirdetés
Hirdetés

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy 81 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy ellenni erőszak bűntette miatt. Az elkövető a szikszói kórházban az ápolónőt késsel leszúrással fenyegette.

A vádirat szerint a 81 éves vádlott 2022. június hónap második felében, kora délután a szikszói kórházban egy közeli hozzátartozóját látogatta meg. Az étkezés végeztével az edényt kivitte a kórteremből, és a folyosóról bement a kulcsra nem zárt személyzeti mosdóba azzal a céllal, hogy a WC-be öntse a felesleges ételmaradékot.

A szolgálatban lévő ápolónő észlelte, hogy a férfi egy számára tiltott helyiségbe ment be, ezért követte. Belépve azt tapasztalta, hogy a vádlott éppen a csészébe öntötte az ételmaradékot, amivel beszennyezte a toalettet. Ekkor kérdőre vonta a cselekménye miatt és távozásra szólította fel. A férfi erre úgy reagált, hogy trágár hangnemben szidta, azt mondta neki, hogy leköpi és megrúgja, majd egy 5 cm-es pengehosszúságú kést fogott rá, és leszúrással fenyegette. Az ápolónő tartva a vádlott agresszív magatartásától, félelmében elmenekült és a nővérszobába távozott.

A sértett közalkalmazott ápoló, közfeladatot ellátó személynek minősül, akinek munkaköri kötelességei közé tartozik betarttatni a közegészségügyi és járványügyi előírásokat a betegekkel és hozzátartozóikkal.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés