Hirdetés
Hirdetés

Szabadulószobának berendezett autó járja az országot

| 2022. 09. 28. | 12:43:00
A cél, hogy felhívják a figyelmet az emberkereskedelem áldozataira.
Szabadulószobának berendezett autó járja az országot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabadulószobának berendezett lakókocsi érkezett Magyarországra szeptember 19-én, amely egészen 30-ig járja az országot. Az Escapevan elnevezésű projekt keretében a holland rendőrség és a PTE társszervezésével jött hazánkba a kezdeményezés, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelem áldozataira – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. Legközelebb szeptember 29-én 10 órától 18 óráig Miskolcon, a Szentistván téren lehet kipróbálni a szobát.

A lakókocsit egyébiránt Budapest, Székesfehérvár, Pécs, Szeged, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc főterein állították/állítják ki, ahol bárki kipróbálhatja a szabadulószobát. A résztvevők megismerik Nóra történetét, akit először Magyarországon, majd Hollandiában kényszerítettek prostitúcióra, végül azonban a hatóságok munkájának köszönhetően megmenekült. A szabadulószobából különböző feladatok útján lehet kijutni, melyek egységes célja az lesz, hogy „láthatóvá” tegyék az áldozatot, Nórát.

A program célja, hogy növelje az emberkereskedelem ismertségét.

A szabadulószobában való részvételen túl az érdeklődők matricákat kapnak, és komolyabb érdeklődés esetén mélyebben is ismertetik velük az emberkereskedelem jelenségét. A szervezők figyelemfelkeltés céljából vizuális segédeszközöket is alkalmaznak, plakátokat, ismertető lapokat helyeznek ki a lakókocsi mellé.

A programot szeptember 19-én, Budapesten, a Belügyminisztérium részvételével nyitották meg, és 30-án ugyanitt tarják a zárórendezvényt.

Hirdetés
Hirdetés