Hirdetés

Hirdetés

Elhunyt Miskolc egykori polgármestere

Borsodihir.hu

2022.10.02. 16:26

Elhunyt Miskolc egykori polgármestere
Kobold Tamás 69 éves volt

Kobold Tamás nyolc éven át vezette a borsodi várost.

Hirdetés

Elhunyt Kobold Tamás, Miskolc volt polgármestere – osztotta meg közösségi oldalán a város jelenlegi vezetője. Veres Pál október 2-án emlékeztetett, Kobold Tamás 1953-ban született Miskolcon, tősgyökeres miskolci családban. 

– A várossal való kapcsolatuk igen régi keletű, hiszen anyai ágon a Felvidékről bevándorolt dédszülei itt telepedtek le a múlt század második felében a vasgyár létrehozásakor. Általános- és középiskolai tanulmányait is Miskolcon végezte, majd érettségije után a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán szerzett diplomát. 1975-ben tért vissza Miskolcra, a Lenin Kohászati Művekhez, annak ellenére, hogy a karriert elsősorban a budapesti külkereskedelmi vállalatok jelenthették volna számára. Később a Diósgyőri Gépgyárban helyezkedett el kereskedelmi mérnökként – olvasható a bejegyzésben. 

Veres Pál felidézte: Kobold Tamást 1990-ben az akkoriban alakult KDNP indítani szerette volna az országgyűlési választásokon, de ő inkább az önkormányzatot választotta, ahol képviselő, később a város alpolgármestere lett; 1994-ben választották Miskolc polgármesterévé, majd 1998-ben ismét elnyerte a választók bizalmát. A közélettől sosem vonult vissza teljesen. Aktív maradt a közügyekben és rendszeresen hallatta a hangját fontos társadalmi kérdésekben.

MiskolcgyászKobold Tamás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés