Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolci gyermekotthon lakóit bántalmazta egy férfi

| 2022. 10. 17. | 11:18:00
Hiába tiltakoztak a lányok.
Miskolci gyermekotthon lakóit bántalmazta egy férfi
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott 2021. október elején, reggel, ittas és bódult állapotban Miskolc belvárosában megismerkedett a 13 és 16 éves lányokkal, akik a városban lévő egyik gyermekotthon lakói.

Megígérte nekik, hogy autóval odaszállítja őket, ehelyett viszont egy erdős külterületre vitte a sértetteket, és bántalmazásuk kilátásba helyezése mellett szexuális cselekmény végzésére utasította mindkettőjüket. Tiltakozásuk miatt egymás után többször ököllel megütötte mindkét sértettet, majd a fiatalabbik sérelmére szexuális cselekményt végzett. A közelben megjelent egy járőröző rendőrautó, így a vádlott menekülni próbált, a sértettekkel együtt gyorsan elhajtott, de közúti balesetet szenvedett.

A bántalmazás következtében a sértettek 8 napon belüli gyógytartamú zúzódásos sérüléseket szenvedtek el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség, indítványt tett továbbá a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetése végrehajtására, valamint a közügyektől eltiltásra és végleges hatállyal bármely olyan foglalkozás gyakorlásától való eltiltására, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását, gyógykezelését végezné.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés