Hirdetés

Hirdetés

Ünnepel a Miskolci Újrahasználati Központ

borsodihir.hu

2022.10.19. 18:07

Ünnepel a Miskolci Újrahasználati Központ
(Fotó: Mirehu Nonprofit Kft.)

Három év alatt 75 ezer tárgynak lett új gazdája.

Hirdetés

Kelet-Magyarország első újrahasználati központja, a Miskolci Újrahasználati Központ, avagy MÚK hároméves lett. Rendületlen népszerűségnek örvend a régió legnagyobb újrahasználati központja, melyet idén másfélszer annyian vettek igénybe, mint a tavalyi éven, több mint 4500-an választották az új tárgyak, bútorok helyett a régi darabokat - közölte az önkormányzat.

A MiReHu az elmúlt három évben közel 75 ezer darab eszköznek, játéknak, bútornak talált új gazdát. Az idei évben majdnem ugyanannyi felajánlás érkezett, mint a nyitást követő két évben.

A cég elköteleződött a szemléletformálás iránt, melynek első lépcsőjeként még 2019-ben hozta létre a megelőzést és az újrahasználatot hirdető MÚK-ot. Az újrahasználati központ működési elve, hogy az emberek a még használható állapotú, de számukra már felesleges dolgaikat felajánlják az újrahasználati központ részére, ahol mások megszerezhetik funkciójukban ugyanarra a célra az adott eszközöket. Minél többen teszünk így, annál kevesebb hulladékot termelünk és teszünk azért, hogy egy tisztább és élhetőbb környezetet teremtsünk magunknak.

MiskolcMiskolci Újrahasználati Központ

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés