Hirdetés
Hirdetés

Eltörték egy miskolci férfi állkapcsát és orrát a PIN-kódjáért

| 2022. 11. 09. | 10:18:00
A fiatalok büntetlen előéletűek, de most javítóintézetben köthetnek ki.
Eltörték egy miskolci férfi állkapcsát és orrát a PIN-kódjáért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves és egy 16 éves fiatalkorú fiú ellen rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt. 

A vádirat szerint a vádlottak 2021. július elején, hajnalban Miskolc belvárosában odamentek a padon ülő, erősen ittas férfihoz. Beszélgettek vele, majd karjánál fogva elvezették egy fás, bokros területre, ahol felszólították, hogy adja át az értékeit.

A sértett elővette a mobiltelefonját, amit az egyik fiú elvett tőle, és rögtön követelte, hogy adja meg a PIN-kódot. A sértett ennek többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget, ezért mindkét elkövető többször a fején ököllel megütötte, illetőleg egyikőjük combon rúgta. Ezután egy téves kódot mondott a sértett, azzal nem lehetett feloldani a telefont, újból ütlegelték és a helyes kódot követelték, de a sértett minden esetben egy másik, valótlan kódszámot mondott. A fiatalok végül a telefont visszaadták, és amikor kiforgatták a zsebeit, 6.500 forint készpénzt vettek el tőle, majd távoztak.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsont-, állkapocscsont- és járomcsonttörést szenvedett el.

Hirdetés
Hirdetés