Hirdetés

Hirdetés

Gyalogátkelőhelyen sodortak el egy miskolci férfit

police.hu

2022.11.22. 14:24

Gyalogátkelőhelyen sodortak el egy miskolci férfit
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Hirdetés

Könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett november 18-án az a 66 éves miskolci férfi, akit a Malomszög utcai kereszteződésnél lévő gyalogátkelőhelyen sodort el egy autós. A gyalogos már mintegy öt métert haladt előre a zebrán, amikor a szintén zöld jelzésen kanyarodó jármű vezetője elsodorta a férfit.

A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja a közúti közlekedési baleset körülményeit.

Az adatok tekintetében a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az első háromnegyed évben kedvezően alakultak a közúti közlekedési balesetekkel összefüggő statisztikai mutatók. A gyalogosokat érintő számok is biztatók, hiszen nem nőtt az őket is érintő balesetek száma az elmúlt évhez képest. A figyelemnek azonban négy évszakosnak kell lennie! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy az őszi, téli időszakban megnövekedhet a gyalogosokat érintő balesetveszélyes szituációk száma. Rövidülnek a nappalok, a szürkület, a rosszabb látási viszonyok, csúszós, nedves útfelületek mind-mind kockázati tényezőt jelentenek a közlekedőkre.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei folyamatos ellenőrzésekkel arra törekszenek, hogy a közlekedés biztonságát megőrizzék, annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen.
Miskolcgyalogosgázolás

Hirdetés

Hirdetés