Hirdetés

Hirdetés

Három miskolci helyszínen épül bicikliút

borsodihir.hu

2022.11.30. 09:51

Három miskolci helyszínen épül bicikliút
A kép illusztráció (Pikist)

Erdei is.

Hirdetés

A projekt elsődleges célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához.

A beruházás keretében kerékpáros nyom megvalósítása történik a Kondor Béla utcában az Árpád és Szarkahegy utcák között. A kerékpáros létesítmény biztosítja az összeköttetést a meglévő Tiszai pályaudvar-Diósgyőri vár kerékpárforgalmi létesítménnyel. A tervezett kerékpáros létesítmény hossza kb. 1 600 méter. A várhatóan érintett közterületek: Nagy Lajos király útja, Táncsics Mihály tér, Kuruc utca. Kondor Béla utca, Előhegy utca, Róna utca, Bertalan utca.

A Mexikóvölgy utcai buszfordulótól 203 méter hosszban megerősített pályaszerkezettel kerékpárút épül. Innen 1 179 méter hosszban normál pályaszerkezettel új erdei kerékpárút létesül.

A végszelvény a Vörösbérc utcához csatlakozik, mely a Cserfa utca, Szántó Kovács János úton kerékpáros nyom felfestéssel 350 méteren fog történni. A kerékpáros nyom felfestése tovább folytatódik a Mexikóvölgy utca- Muhi utca- Szervezet utca- Ferenczi Sándor utca – Tokaji Ferenc utca – Bartók Béla utca között meglévő burkolaton 2 700 méteren. A kialakítandó kerékpáros létesítmény kiindulási pontja az előző szakasz Mexikóvölgyi utcai buszforduló.

Végül a kerékpáros létesítmény a keleti városkapu térségében meglévő Auchan-körforgalomtól kiindulva új építésű kerékpárúton éri el Miskolc határánál Felsőzsolca felől a kerékpárutat az M30 autópálya alatti átvezetéssel, továbbá a meglévő árvízvédelmi töltésen haladva. A kerékpáros létesítmény hossza kb. 1 300 m.

 A munkaterület átadása november 15-én megtörtént.

A támogatás összege 187 millió forint. A projekt tervezett befejezése: 2023. november 30.
kerékpárút

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés