Hirdetés
Hirdetés

Sportfogadással csaltak – Miskolcon ítélték el őket

| 2022. 11. 18. | 14:29:00
Nem jogerős.
Sportfogadással csaltak – Miskolcon ítélték el őket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elítélte azoknak a vádlottakat, akik sportfogadási csalásokkal több millió forint kárt okoztak. A megállapított tényállás szerint a harmadrendű vádlott által üzemeltetett miskolci bárban szerencsejáték és sportfogadások lebonyolítására alkalmas terminál is működött, amelyet a harmadrendű vádlott és a pultosként dolgozó negyedrendű vádlott kezelt. Az első- és másodrendű vádlottak 2018 nyarán többször úgy kötöttek sportfogadásokat, hogy annak ellenértékét nem, vagy csak részben fizették meg a vendéglátóegység felé. Erre a harmadrendű vádlott teremtett lehetőséget, aki az első- és másodrendű vádlott kérésére „meghitelezte” a tranzakciókat, és a szelvényeket magánál tartva a nyereményből remélte a tartozás kiegyenlítését. Az ellenértéket a terminált üzemeltető kft. térítette meg a Szerencsejáték Zrt. felé.

A bíróság a vádlottakat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek, mely bűncselekményt első- és másodrendű vádlottak felbújtóként, míg harmad- és negyedrendű vádlottak társtettesként valósítottak meg.

A büntetéskiszabás során nyomatékos enyhítő körülményként esett latba az időmúlás, a terheltek büntetlen előélete, másod- és negyedrendű vádlott ténybeli beismerése, továbbá harmadrendű terheltnél az, hogy visszafizette a bűncselekménnyel okozott kárt. Mindezeket mérlegelve a bíróság első- és másodrendű vádlottat személyenként 180 ezer forint, harmadrendű vádlottat 150 ezer forint összegű pénzbüntetésre ítélte, a negyedrendű terheltet pedig 1 évi időtartamra próbára bocsátotta. 

Hirdetés
Hirdetés