Hirdetés
Hirdetés

Új kerékpáros beruházásokat indít el Miskolc

| 2022. 11. 18. | 19:22:00
Három területen kezdődik el a megvalósítás.
Új kerékpáros beruházásokat indít el Miskolc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc 187 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert építéssel és felfestéssel megvalósítandó kerékpárutakra, létesítményekre; a beruházásokra 6 hónap van, a munkaterületet november 15-én átadták .

A városháza november 18-i közlése szerint a Kondor Béla utca Árpád és Szarkahegy utcák közötti szakaszán, 1600 méteren kerékpáros nyomot csinálnak, így összekötik a Tiszai pályaudvart a diósgyőri várat. 

A Mexikóvölgy utcai buszfordulótól 203 méter hosszban megerősített pályaszerkezettel kerékpárút épül, onnan 1179 méteren új erdei kerékpárút létesül. A végszelvény a Vörösbérc utcához csatlakozik, amely a Cserfa utca, Szántó Kovács János úton kerékpáros nyom felfestéssel 350 méteren történik meg. A kerékpáros nyom felfestése tovább folytatódik a Mexikóvölgy utca – Muhi utca – Szervezet utca – Ferenczi Sándor utca – Tokaji Ferenc utca – Bartók Béla utca között meglévő burkolaton 2700 méterben.  

A kerékpáros létesítmény a keleti városkapu térségében lévő körforgalomtól (Auchan) kiindulva éri el Felsőzsolca felől a kerékpárutat az M30 autópálya alatti átvezetéssel, továbbá a meglévő árvízvédelmi töltésen haladva. A kerékpáros létesítmény hossza 1300 méter.

Hirdetés
Hirdetés