Hirdetés
Hirdetés

Fogadjon örökbe madárodút Miskolcon!

| 2022. 12. 21. | 13:15:00
Lakóhelyet biztosítanak az állatoknak.
Fogadjon örökbe madárodút Miskolcon!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén Miskolc közterületein a Városgazda 100 darab madárodút helyezett ki a város különböző részein. Az önkormányzat közlése szerint 2023. március 15-ig további 100 odú kap majd helyet a fákon. Az odúk méretét és a helyszíneket továbbra is a Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportjának javaslatára határozzák meg.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében idén tavasszal indult el az az új örökbefogadási program, melynek keretein belül a város közterületein lévő fákra kihelyezett madárodúkat lehet örökbe fogadni.

A fészkelőhelyek kihelyezésével az apró termetű cinkefajok (barátcinege, kék cinege), és a nagyobb méretű énekesmadaraink számára (széncinege, nyaktekercs, légykapó, csúszka) biztosíthatunk több lakóhelyet. A Városgazda a kihelyezések mellett felvállalja a fészkelőhelyek karbantartását is, ami a tavaszi fészkelési időszak előtti takarítást, az előző évi fészekmaradványok, és az abban áttelelő kórokozók, paraziták eltávolítását jelenti. Az örökbefogadás tárgyév december 31-ig szól, azonban meghosszabbítás hiányában az adott odú december 20-tól mindenki számára újra örökbefogadhatóvá válik.

Hirdetés
Hirdetés