Hirdetés
Hirdetés

Katona akart megerőszakolni egy várandós nőt Miskolcon: 7 évet kaphat

| 2022. 12. 07. | 14:07:00
Követte az asszonyt, majd az eset után a férfi ruhát is cserélt. Vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.
Katona akart megerőszakolni egy várandós nőt Miskolcon: 7 évet kaphat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy volt katona ellen a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál. A vádirat lényege szerint a 35 éves férfi június 20-án délután Miskolcon egy várandós nőt követett, majd egy lépcsőn mögé lépve lehúzta a földre, és fojtogatni kezdte.

A férfi behúzta a sértettet a lépcső melletti erdős részre, és szexuális cselekményt akart vele végezni, de a nőnek eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült.

A cselekmény során a sértett több horzsolásos, könnyű sérülést is szenvedett. Az ügyészség december 7-i közlése szerint a gátlástalan módon, útonálló jelleggel elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben – azonosításának megnehezítése érdekében – ruházatot cserélt. A nyomozó ügyészség elrendelte a büntetlen előéletű elkövető őrizetét és eredményesen indítványozta a letartóztatását. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető jogviszonyát az elkövetéstől számított három napon belül megszüntették.

Hirdetés
Hirdetés