Hirdetés

Tragikus balesetben meghalt a miskolci születésű sportoló

| 2022. 12. 08. | 15:12:00
Tóth Kinga december 22-én töltötte volna be 25. életévét.
Tragikus balesetben meghalt a miskolci születésű sportoló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 7-én délelőtt közúti balesetben elhunyt Tóth Kinga, az NB I-es DSZC-Eötvös DSE terem- és strandröplabda-játékosa, valamint utánpótlásedzője. A minap.hu közlése szerint Tóth Kinga Miskolcon nőtt fel, általános iskolába a Középszerre járt a Kazinczyba, középiskolába pedig a Berzeviczy Gergely Technikumba. 18 évesen lett az Eötvös DSE játékosa, egy évvel később, 2017 nyarán igazolta le a Nyíregyháza. Onnan 2019 januárjában került vissza Debrecenbe, és tagja volt az első osztályba való feljutást kiharcoló csapatnak is, azóta is oszlopos tagja volt az NB I-ben szereplő gárdának. A mostani bajnokságban is pályára lépett mind a hat fordulóban és a klub két Magyar Kupa-mérkőzésén is.

Kedden még edzőmérkőzésen vett részt csapatával, szerdán délelőtt autójával Debrecentől délre, Ebes és Hajdúszovát között haladt autójával, amikor megcsúszott, elvesztette uralmát a jármű fölött, és fának csapódott. Az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A szomorú hírről a klub hivatalos Facebook-oldala is beszámol:

Megdöbbentő, szomorú hírt kaptunk. Felnőtt NBI-es csapatunk játékosa, strandröplabda eredményeink szállítója, az egyesület életének aktív szervezője, segítője, a nyáron diplomázott tervekkel teli fiatal tanárnő, egyik utánpótlás csapatunk edzője, Tóth Kinga ma délelőtt tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Jellemző, mindennapi segítőkészségére, hogy tegnap még segített a Mechwartból a Beregszásziba átpakolni a felszereléseket, délután Balmazújvároson játszott edzőmérkőzést és este még felajánlotta, hogy segít csapattársai elszállásolásában. Sajnos az Eötvös DSE „Jó tanuló, jó sportoló” címét már nem tudja átvenni. Egy csupaszív, értékes, segítőkész embert vesztett el egyesületünk és a röplabdás társadalom. Emlékét megőrizzük! Osztozunk a család gyászában!

Hirdetés