Hirdetés
Hirdetés

Végéhez ért a társadalmi integrációt segítő program a Vasgyárban

| 2023. 03. 16. | 12:46:00
Több mint 150 miskolci lakos egyéni fejlesztési tervet is kapott.
Végéhez ért a társadalmi integrációt segítő program a Vasgyárban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Márciusban zárul a több éven át tartó „Társadalmi integrációt elősegítő beavatkozások a Vasgyárban” című projekt, melynek eredményeként a Vasgyár területén több ezer fő vett részt közösségi, foglalkoztatást, társadalmi felzárkóztatást segítő programokban. A programokat, valamint a folyamatos szociális munkát a fő kedvezményezett, Miskolc önkormányzata és konzorciumi partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) közösen valósította meg.

A projektben 158 személy számára egyéni fejlesztési terv is készült.

A projekt célja volt, hogy elősegítse a „Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja – Vasgyári program” című terv megvalósítását a felújított bérlakásokba történő költözések által, integráció segítésével, valamint jövőképet nyújtson a Vasgyárban lakók számára. Átfogó célként rögzítették a vasgyári lakosság integrációjának támogatását, a közösségi kohézió erősítését, valamint a mentális problémák csökkentését. Ehhez a konzorciumi partnerek olyan szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi és közbiztonsági programokat szerveztek, mint például családi napok, sportfoglalkozások, táncház, filmklub. A közösségfejlesztő programok mellett életvezetési és munkavállalási tanácsadást, valamint folyamatos szociális munkát is biztosítottak az itt élőknek – tudatta az önkormányzat március 16-i közleményében.

A program célcsoportjába a Vasgyárban élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő egyének és családok tartoztak, de a program a terület egésze számára is nyújtott olyan szolgáltatásokat, amelyek segítették a hátrányos helyzetű emberek felzárkózását és a település életébe történő integrációját. A program 2016. november 1-jén indult.

Hirdetés
Hirdetés