Hirdetés
Hirdetés

Átadták a kohászati emlékművet Miskolcon

| 2023. 05. 17. | 13:49:00
A múltat tisztelni kell!
Átadták a kohászati emlékművet Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Miskolc ma már nem az egykori Acélváros – de a múltat becsülnünk, tisztelnünk kell, hiszen abból építkezik a jelen és a jövő – írta Veres Pál május 17-i Facebook-posztjában. A polgármester tudatta,

Miskolcon a kohászatnak és az acélgyártásnak több évszázados hagyományai vannak – a Fazoláktól az LKM-en át a DAM-ig, és ez olyan örökség, amelyet ápolni kell. 

– Most a város sokévtizedes adósságát rótta le azzal, hogy végre méltóképp emlékezünk meg a miskolci ipartörténet meghatározó területéről, és mindazok munkájáról, akik valaha dolgoztak az acélműben, vagy a Digépben. Hálásak vagyunk Kraitz Gusztávnak, aki itt, Miskolcon, Diósgyőrben született, és aki szülőatyja volt az emlékműnek, és motorja annak, hogy megvalósulhasson, és most hazatért Svédországból csak azért, hogy itt lehessen velünk az avatáson. És hálásak vagyunk az egykori kohászoknak, bányászoknak, öntészeknek, és mindenkinek, aki azért dolgozott, hogy hajók, gépalkatrészek, sínek ezrei vigyék el Diósgyőr és Miskolc hírét szerte a világba. Mostantól ez a salaktál és a benne kialakított, a salaköntés vöröses derengését idéző fényjáték tiszteleg majd előttük az Újgyőri főtéren. Mert ez is Miskolc, mert ezek is mi vagyunk! – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés