Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lehoczki László kilépett a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületből

| 2023. 05. 28. | 13:05:00
A kiképzőpályát lezárták, a zárakat lecserélték, elzárták tőle a mentéshez és a kiképzéshez nélkülözhetetlen eszközöket.
Lehoczki László kilépett a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületből
Hirdetés
Hirdetés

– Bejelentem, hogy az elmúlt több mint egy év történései alapján május 25. napján kiléptem a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületből. Abból az egyesületből, amelyet nevelt lányom és szakmai utódom, Binda Nikoletta több mint 5 éven át, 2022 júliusáig elnökként vezetett. Ez az egyesület azzal a céllal jött létre, hogy az általam még 1999-ben alapított Spider Mentőcsoportot támogassa a Miskolc Város Önkormányzata által alapított közalapítvánnyal közösen – adta hírül Lehoczki László május 27-én közösségi oldalán. 

Döntésének oka, hogy az egyesület 2022 júliusától regnáló, új vezetősége nem támogatja az általa vezetett Spider Mentőcsoport mentési tevékenységét, nem a kitűzött mentési és kutyás célok érdekében újíttatja fel az önkormányzat által a kutyakiképzésre és mentési gyakorlatokra adományozott kiképzőpályát. A kiképzőpályát lezárták, a zárakat lecserélték, elzárták tőle a mentéshez és a kiképzéshez nélkülözhetetlen eszközöket, a terület alkalmatlanná vált a kiképzésre, a mentési gyakorlatok végzésére. 

– A Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesület által a Facebook-oldalán közöltekkel ellentétben a Spider Mentőcsoport képviseletében Niki és én – az egyesület támogatása nélkül – saját forrásból dolgoztunk eredményesen a február 6-án bekövetkezett törökországi földrengés idején a Hatay tartományban. A törökországi mentés előtt és azt követően is – az egyesület támogatása nélkül - több sikeres magyarországi mentésben vett részt az általam vezetett mentőcsoport – közölte.

Hozzátette, az egyesület levette a közösségi és nyilvános közösségi médiafelületeiről a riasztáshoz közzétett elérhetőségeit, így akadályozta a Spider Mentőcsoport munkáját.

– Mindezekre tekintettel: én, Lehóczki László, mint a Spider Mentőcsoport alapítója és vezetője, egyben Mancs, valamint Hope kutyák gazdája nyilatkozom, hogy a továbbiakban nem járulok hozzá és kifejezetten megtiltom a saját, Mancs, valamint Hope képmásainak bármely Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesület általi vagy azzal összefüggő használatát. Nem járulok hozzá továbbá a Lehóczki László nevéhez fűződő mentésnek, kiképzésnek az egyesület referenciájaként történő felhasználásához. Nem járulok hozzá a Spider Mentőcsoport és az általam, illetve Mancs és Hope által 1999. évtől elért eredményekre történő hivatkozással adomány gyűjtéséhez és pályázati támogatás kéréséhez. A Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületben a tagságát mentési feladatokat velem együtt végző lányom Binda Nikoletta is megszüntette – írta Lehoczki, kiemelve, hogy a Spider Mentőcsoport és az egyesület közötti együttműködés ellehetetlenült, a Spider Mentőcsoport vezetőjeként és képviseletében a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesülettől elhatárolódik.

Posztja végén köszönetet mondott a volt tanítványainak és azoknak, akik kiálltak mellette, támogatták abban, hogy a mentési feladatokat az évtizedek alatt végzett színvonalon, töretlenül tudja csapatával ellátni és folytatni. Köszönetet mondott annak a hölgynek is, aki a kiképzőpályáról történő kizárását követően területet biztosított a kutyakiképzéshez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés