Hirdetés
Hirdetés

Rendőrség: papucsban vagy mezítláb vezetni felelőtlenség!

| 2023. 05. 02. | 16:50:00
A biztonság sokkal fontosabb, mint a kényelem.
Rendőrség: papucsban vagy mezítláb vezetni felelőtlenség!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztályának munkatársai a napokban végrehajtott akciójukban, elsősorban a biztonsági öv használatát ellenőrizték az M30-as autópálya arnóti szakaszán.

Húszezer forint helyszínbírságot szabtak ki az egyenruhások azoknak a kamionsofőröknek, akik nem használták a biztonsági övet. Azoknak a vezetőknek is, akik ugyan „bekötötték” azt, de úgymond ráültek és az övet ellenőrzés idejére hátulról előre húzták. Ez veszélyes manőver!

Az autópálya rendőrök miközben a biztonsági öv helyes használatára ösztönözték a járművezetőket, egy másik veszélyforrására is felhívták a figyelmüket. A közlekedési rendőrök erősen nem ajánlják, hogy sofőrök papucsban, vagy mezítláb vezessenek. A biztonság ez esetben sokkal fontosabb, mint a kényelem. A rendőrök a megállított és ez ügyben érintett sofőrök figyelmét arra hívták fel, hogy papucsban, illetve mezítláb kevésbé lehet kontrollálni a pedálokat. Tehát ez is veszélyforrás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei autópályaszakaszokat a rendőrség folyamatosan ellenőrzi, így a járművezetők számíthatnak a közlekedés biztonságát szolgáló akciókra.

 

 

Hirdetés
Hirdetés