Hirdetés

Hirdetés

Miskolcon tört fel autókat, letartóztatták

birosag.hu

2023.09.15. 13:58

Miskolcon tört fel autókat, letartóztatták
A kép illusztráció (Pikist)

Mindent vitt, amit talált.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte azon terhelt letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint összesen 19 alkalommal lopott, vagy kísérelt meg lopást Miskolc közterületein parkoló autókból.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2023 júniusa és szeptembere között több alkalommal nyitott állapotban, őrizetlenül hagyott gépjárművekből lopott vagy kísérelt meg eltulajdonítást, illetve többször lezárt állapotú járműveket nyitott ki, és azokból tulajdonított el készpénzt, különböző használati tárgyakat, mint például: kézi szerszámokat, napszemüvegeket, ruhadarabokat, fülhallgatót, laptopot.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet egyebek mellett több rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére rótt sorozatjellegű bűncselekmény miatt kiszabható büntetés tartamára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés végleges.

tolvajMiskolcautófeltörésletartóztatás

Hirdetés

Hirdetés