Hirdetés
Hirdetés

115 ezret adott a borsodi csaló nő egy idegennek

Borsodihír | 2024. 02. 28. | 19:19:18
Az asszony nem akart lebukni. Most vádat emeltek ellene.
115 ezret adott a borsodi csaló nő egy idegennek
Odaadta a lopott kártyát (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen csalás bűntette miatt – tudatta az ügyészség február 28-án. A vádirat szerint a vádlott 2023. február közepén, délután egy férfi ismerőse miskolci lakásában tartózkodott, közösen italoztak, majd a férfitől 20 ezer forintot kölcsönkért. A férfi a lányát kérte meg arra, hogy menjen el egy közeli ATM-hez, és a bankkártyájáról vegyen fel 30 ezer forintot.

A vádlott elkísérte a nőt, az automatánál végig megfigyelte a készpénzfelvétel folyamatát és megjegyezte a PIN-kódot.

Amikor visszamentek a lakásba, a vádlott az előszobaszekrényre letett bankkártyát magához vette, távozott, egy postához ment. Pénzt akart szerezni, de el akarta kerülni, hogy a bankkártyával lebukjon, ezért az épület előtt megszólított egy ismeretlen személyazonosságú férfit és megkérte, hogy vegyen fel neki 215 ezer forintot. A férfi bement a postára, az egyik postai ügyintézőnél működő terminálról a bankkártyát használva a vádlott által közölt PIN-kód beírásával felvette a pénzt. A teljes összeget átadta a vádlottnak, aki 115 ezer forintot visszaadott neki, míg 100 ezer forintot megtartott, amit később elköltött.

Az ügyészség a büntetett előéletű különös visszaeső vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés