Hirdetés

150 milliárdból fejlesztenek a Tokaj-Zemplén térségben

| 2021. 02. 20. | 17:18:00
Tokaj, Sárospatak, Sátoraljaújhelyen, Pálháza és Abaújszántó.
150 milliárdból fejlesztenek a Tokaj-Zemplén térségben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány 2024-ig 150 milliárd forint támogatást nyújt a Tokaj-Zemplén térség fejlesztésére – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán február 19-én. A tárcavezető a régió fejlesztéséről egyeztetett Wáberer Györggyel, a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztéséért felelős kormánybiztossal.

Budapest és a Balaton után az ország harmadik legjelentősebb turisztikai régiójává válhat a Tokaj-Zemplén térség - emelte ki a miniszter.

Elmondta, hogy első körben megépül a Tokaji Borvidéki Látogatóközpont, majd létrejönnek a tokaji Kopasz-hegyet érintő turisztikai attrakciók és megkezdődnek a térség kerékpárútjait érintő fejlesztések is. A következő ütemben további beruházások valósulhatnak meg Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen, Pálházán és Abaújszántón – tette hozzá. Az induló fejlesztések a miniszter szerint növelik a helyben élők lehetőségeit és a települések népességmegtartó erejét.

– A kormány azon dolgozik, hogy a beruházások az ország teljes területén segítsék a gazdaság újraindítását – húzta alá Varga Mihály.