Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2024 a fordulat éve lesz a borsodi kórházban

Borsodihír | 2023. 11. 20. | 12:59:48
Rengeteg fejlesztés történt Sátoraljaújhelyen.
2024 a fordulat éve lesz a borsodi kórházban
Új eszközöket is vásároltak (Fotó: bazmkorhaz.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztését támogató projekt a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban. A projekt célja a hátrányos helyzetű térségben, a kórházhoz rendelt járóbeteg intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása volt.

Infrastrukturális fejlesztésekre, valamint műszerbeszerzésre több mint 150 millió forintot fordítottak – tudatta a kórház honlapján.

A projektzáró sajtótájékoztatón Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője közölte: a beruházások a járóbeteg-ellátás színvonalának emelését szolgálják. Ez nagyon fontos a térség lakói számára, hiszen mind az épület felújítás, mind pedig az eszközpark fejlesztése javítja a diagnosztika és a gyógyítás esélyeit. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az újhelyi egészségügyi intézmény fontos feladatot lát el a régióban. A honatya méltatta a fenntartó és a kórház vezetésének erőfeszítéseit a feltételek javítása érdekében.

Révész János, az irányító vármegyei intézmény főigazgatója kifejtette: azért a járóbeteg-ellátást fejlesztették a pályázat során, mert ma már sok olyan beavatkozást, gyógyítási folyamatot el lehet látni ebben a formában, amelyet korábban – hosszas kezelés mellett – kórházi keretek között végeztek.

Ez nemcsak az anyagi megtakarítási szempontból fontos, hanem már bebizonyított tény, hogy a beteg eredményesebben gyógyul a saját szociális környezetében.

Az épület részleges felújítását azért kezelték prioritásként, mert a betegelégedettséget érezhetően javítja, ha megfelelő környezetben folyik a szakrendelés. Az új diagnosztikai, valamint a kezeléseket elősegítő berendezések pedig a betegek gyógyulási esélyeit javítják – húzta alá a főigazgató. Hangsúlyozta: elsősorban azokra a szakrendelésekre fókuszáltak a fejlesztés során, amelyekre nagy az igény, vagyis a sokakat érintő egészségügyi panaszok felismerésében és gyógyításában játszanak szerepet. Példaként említette a szív- és érrendszeri, a mozgáshoz kötődő, valamint a fül-orr-gégészeti betegségeket.

Hozzáfűzte: 2024 a fordulat éve lesz az Erzsébet kórházban, ugyanis előreláthatólag javulnak majd a személyi feltételek és szintet lép a műszerezettség fejlesztése is.

Bereiné dr. Jakab Beáta, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház főigazgatója kifejtette: az infrastrukturális beruházásokra több mint 60, a műszerbeszerzésre pedig 80 millió forintot meghaladó összeget tudtak költeni. Ez összesen 20 szakrendelést érintett, amely során nemcsak megújult a diagnosztikai műszerpark, de újfajta kezelések bevezetésére is lehetőség nyílt. Ezek között kiemelte a szemészetet, a bőrgyógyászatot, az urológiát, a kardiológiát, a gasztroenterológiát, a belgyógyászatot, a szülészetet és nőgyógyászatot, valamint a sebészetet. A lehetőségeket keresve és megragadva a fejlesztéseket tovább folytatják majd – jegyezte meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés