Hirdetés
Hirdetés

3 ok, hogy miért válassz harmonikaajtót

| 2022. 06. 14. | 13:02:00
XXX
3 ok, hogy miért válassz harmonikaajtót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A társasházakban élők gyakran küzdenek helyhiánnyal vagy azzal, hogy az adott kialakítású helyiséget hogyan tudják a leginkább kihasználni. A kis négyzetméterszám praktikusságra és leleményességre ösztönöz, amit mind a bútorok, mind a nyílászárók kiválasztásánál érdemes alkalmazni.

Ebben a cikkben 3 okot adunk arra, hogy miért előnyösebb a harmonikaajtók használata a hagyományosnál.

Tolni modern

Ma már a harmonikaajtók sem olyanok, mint régen, és bevalljuk, hogy titkon azért örülünk ennek. A VasalatWebshop harmonikaajtó kínálata például abszolút letisztult, valamint megfelel az aktuális trendeknek; korántsem emlékeztet az évtizedekkel ezelőtti csörgő-zörgő, ormótlan szocialista korból ránk maradt ajtókra. Az esztétikai szempont mellett pedig maga a nyitási mód is különleges, hiszen a toló szerkezet a mai napig kuriózum.

Ráadásul, ami a lényeg, hogy nem vesz el a nyitási irány egy adott helyiség felhasználható területéből, hiszen a lamellák egymásra fekszenek. Emiatt a tulajdonsága miatt nemcsak mint nyílászáró jöhet számításba, hanem akár térelválasztó szerepet is betölthet.

Milyen anyagból készül?

Jellemzően fából és műanyagból gyártják ezeket a termékeket. Hogy mikor, melyiket javasolt választani, arra nincs kőbe vésett szabály. Számít, hogy mi lesz a rendeltetési hely (iroda, otthon, szépségszalon), annak milyen belsőépítészeti stílust szánsz és nem utolsósorban: mekkora büdzsével rendelkezel. A fából készült holmik jelenleg a legdrágábbak a piacon, viszont eleganciát és természetességet sugároznak, és időtállóak a kellő kezelés mellett. A fa ajtókat ugyanis ápolni kell, ami a speciális anyaggal történő tisztításon túl a további karbantartási teendőket is magába foglalja.

A műanyag ezzel szemben könnyen és gyorsan előállítható, emiatt költséghatékonyabb. Nem igényel különösebb bánásmódot, tisztán tartása egyszerűbb. További előnye, hogy sokkal jobban lehet a személyes elképzeléseket megvalósítani vele, már ami a színt vagy a mintázatot illeti. Sőt, arra is van lehetőség, hogy ne szimpla teli legyen a harmonikaajtó, hanem üveges részeket is tartalmazzon. Ez egyébként a fából készített változatokra is ugyanúgy igaz.

Csak csendben, csak halkan

Az anyag könnyebbsége miatt a műanyag harmonikaajtók valamivel halkabban tudnak a sínben siklani, így a legteljesebb mértékben felveszik a versenyt a hagyományosan kezelhető társaikkal. A kisebb súly miatt a fiatalabb vagy kevésbé jó erőben lévő családtagok is jól boldogulnak vele. Nem kell elérni a fogantyút, így egy alacsonyabb gyermek sem érzi a bezártságot a csukott ajtó láttán, de ha arra van szükség, akkor természetesen zárhatóak. 

Ha felkeltette érdeklődésed, hogy hogyan tudnál az ajtók lecserélésével helyet spórolni, látogasd meg a VasalatWebshop webáruházat.

Hirdetés
Hirdetés