Hirdetés

5 szuper karácsonyi dekoráció narancsból – készülj velünk az ünnepre!

Borsodihír | 2023. 12. 08. | 13:47:32
XXX
5 szuper karácsonyi dekoráció narancsból – készülj velünk az ünnepre!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javában tombol a karácsonyi láz, és ha épp nem is pályázol az “ország legjobban kidíszített háza” címre, bizonyára akkor is elhelyezel otthon egy-két apró dekorelemet, ami a közelgő ünnep hangulatára emlékeztet.

Ám ha már unod a meglévő díszeidet és szívesen kreálnál újakat, amihez az egyik tipikus karácsonyi gyümölcsöt, a narancsot is felhasználnád, akkor tarts velünk, mert mutatunk pár remek tippet a Bien.hu dekor rovata jóvoltából!

Dekoratív ajtódísz

A bejárati ajtóra elhelyezett díszekben az a szuper, hogy nemcsak te, hanem mások is gyönyörködhetnek bennük, így ezt semmiképp sem érdemes elfelejteni. Készíts egy szép kopogtatót szárított narancskarikákból, örökzöldekből, fagyöngyből!

Ehhez válassz tujából vagy fenyőágakból készült alapot, a hozzávalókat pedig kötözd rá cérnával vagy ragaszd fel ragasztópisztollyal! A narancs miatt pedig a dísz még enyhén illatos is lesz, ami még bájosabbá teszi. 

Narancsos-fahéjas függődísz 

Ez egy egyszerű, de annál mutatósabb dekoráció, amihez ráadásul mindössze három alapanyagra, szárított narancskarikákra, egész fahéjrudakra és zsinegre lesz szükség. 

A zsineget bújtasd át a fahéjrudak között úgy, hogy kis háromszögeket kapj, majd ha már van 8 db ilyen háromszög, akkor illeszd össze őket egy oktaéder alakzatban! Készíts ezekből többet is, majd fűzd fel egymás alá úgy, hogy az oktaéderek közötti helyekre narancsok kerüljenek!

Minél hosszabb lesz a füzér, annál több alapanyagra lesz szükséged. Önmagában is szépen mutat, de tovább díszítheted egy kisebb elemes fényfüzérrel.

Mutatós asztaldísz

Kár lenne kihagyni pont az étkezőasztal dekorálását, hiszen ez az otthonok egyik leghangsúlyosabb bútordarabja. Persze a dísz ne legyen túl nagy, hiszen akkor sok helyet foglal, és nem fogtok tudni kényelmesen étkezni. 

De nem is kell túlgondolni a dolgot: fogj egy nagyobb tálat, rakj rá fenyőágakat, diót, mogyorót, különféle magvakat. Majd végy néhány friss narancsot, vékonyan véss bele a héjába különféle motívumokat, és rakj ki mindenféle mintákat egész szegfűszegekből. Tervezhetsz akár teljesen egyedi kompozíciókat is, bátran éld ki a kreativitásod! 

A legegyszerűbb karácsonyi ablakdísz

Ha sem időd, sem türelmed, sem kézügyességed nincs ahhoz, hogy órák hosszat alkoss, akkor is kreálhatsz mutatós DIY ablakdíszeket. Hogy hogyan? Szeletelj fel pár narancsot, a karikákat szárítsd ki, majd a széleiknél fogva kösd őket össze, hogy egy szép hosszú füzérré álljanak össze. 

Ennyi az egész! Ugye, milyen egyszerű? Tipp: helyezz egymás mellé különböző méretű szeleteket, így még mutatósabb lesz az ablakdíszed. 

Tradicionális karácsonyfadíszek

Régen, amikor még nem roskadoztak a boltok a karácsonyfára való díszektől, az emberek kreatívan oldották meg ezt a kérdést. 

Szárított narancsot, papírmasnikat, habcsókot, fahéjrudakat, mézeskalácsot és egyéb hasonló, otthon is elkészíthető dekorelemeket használtak. Ha idén különleges, retró hangulatú fát szeretnél, akkor ez a megoldás természetesen előtted is nyitva áll.