Hirdetés
Hirdetés

A DVTK hosszabbításban győzött saját közönsége előtt

| 2018. 11. 03. | 15:03:00
Hátrányból fordítottak.
A DVTK hosszabbításban győzött saját közönsége előtt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remek hangulatú mérkőzésen kétgólos hátrányból fordítva győzött a DVTK Jegesmedvék a HK Poprad ellen. A vendégek az első harmad végén szerezték két góljukat, majd a második játékrészben Szirányi szépített.

Az egyenlítő találatot Milam szerezte 9 perccel a rendes játékidő vége előtt, a győzelmet jelentő gólt pedig Magosi Bálint lőtte a hosszabbítás utolsó percében.

Közel telt ház előtt remek hangulatban kezdték a mérkőzést a csapatok. Az első percek nem hoztak komolyabb helyzetet, öt perc alatt Ritó és Fabian kapuralövését jegyezhettük fel. Gólhelyzetre egészen a 11.percig kellett várni, amikor Miskolczi korongszerzése után Pance lőtt kapura, Vošvrada pedig bravúrral hárított. Egy perccel később Somogyi próbálkozott közelről, majd ebben a cserében megszületett az első kiállítás is. Ťavoda kapott két perces büntetést, de az emberelőny alatt nem sikerült gólhelyzetet kialakítania a Slovákot arcsérülés miatt nélkülöző Jegesmedvéknek. A 18. percben némileg váratlanul megszerezte a vezetést a poprádi csapat. Takáč lövése után Mlynarovič ütötte be a Vayról kipattanó korongot (0-1). Egy perccel a harmad vége előtt megduplázta előnyét a vendég együttes. Három a kettő elleni játékhelyzet során Bondra is a kapusról kipattanó korongot lőtte a hálóba (0-2).

A középső játékrészben is nagy tempóban folyt a játék, mindkét együttes veszélyeztette egymás kapuját, azonban nagyobb gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott a 24. percben, amikor egy szlovák csatár az üresen maradt kapu mellé lőtt. A 25. perctől fokozatosan kezdte átvenni a kezdeményezést a hazai csapat, sorra alakították ki a helyzeteket Vošvrada kapujánál. A hazai nyomás a 34. percben érett góllá, amikor Szirányi Bence a kékvonalról lőtt a poprádi kapuba (1-2). A szépítő találat után még nagyobb tempóra kapcsolt a hazai csapat és az agresszív letámadásnak köszönhetően a korong folyamatosan a poprádi harmadban tartózkodott. Két perccel Szirányi gólja után Miskolczi egyenlíthetett volna, de lövése centikkel a kapu mellé ment. Tavoda kiállítása miatt emberelőnyben fejezhette be a harmadot a DVTK, de újabb gól nem született.

A harmadik harmadban nem változott a játék képe a DVTK támadott a HK Poprad pedig kontrákra rendezkedett be. Két perce ment a játék, amikor kettős emberelőnybe került a piros mezes csapat, azonban Magosi Bálint is a kiállítás sorsára jutott, így négy a három ellen folytatták a csapatok. A rengeteg helyzet ellenére nem született meg az egyenlítő találat, az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak és Vošvrada is bravúros védéseket mutatott be. A 44. percben Galanisz vezethette egyedül a kapura a korongot, de lövése a kapus mammutjában elakadt. Az 50. percben újra kettős emberelőnybe került Glen Hanlon csapata, amely során Harrison és Salija is a büntetőpadra ült, de a pályán lévők látszáma a páros büntetés miatt nem változott. A hazaiak vezetőedzője időt is kért, hogy a megfelelő emberelőnyös figurát egyeztesse játékosaival. Fél perccel később Milam elé került a korong, aki a bedobópont magasságából hatalmas erővel lőtt a kapuba (2-2). A folytatásban mindkét csapat előtt adódott lehetőség, hogy eldöntse a mérkőzést, de Vay és Vošvrada is szép védést mutatott be Bondra és Ritó lövésénél, így az eredmény nem változott a rendes játékidőben.

A hosszabbítás első perceiben a vendégek birtokolták többet a korongot, majd a 64. percben egy poprádi lövést követően átcsorgott a játékszer Vayon, de az első hazai mérkőzését játszó kapus bravúros mozdulattal hátranyúlt és rátenyerelt a korongra a gólvonal előtt. 28 másodperccel a ráadás vége előtt Magosi indult el a a saját harmadából, egy szlovák védő szorításában megkerülte a kapust és éles szögből a kapuba húzta a korongot, így megszerezte a plusz egy pontot csapata számára (3-2).

Hirdetés
Hirdetés