A kávépörkölés egy igazi tudomány

Szinte nincsen olyan család, ahol ne szerepelne a kedvenc reggeli forró italok között a kávé. Leülni a tévé vagy rádió elé korán, és hallgatni a híreket a kortyolgatás közben: ez talán mindenhol így van. Ez valószínűleg az elkövetkezendő időszakban sem fog sokat változni, ezért vásárláskor tényleg válogassuk meg, hogy honnan szerezzük be a kávéhoz az alapanyagot.
A Caffé Perté a pörkölés folyamatára nagyon nagy hangsúlyt fektet, így ha aromás ízekre vágyunk, akkor mindenképpen igyekezzünk innen beszerezni a szemes kávét, hiszen a cégnek saját kávépörkölő gyára is van.
Milyen gépet alkalmaznak a pörkölésre?
Mindenképpen olyan gépeket kell alkalmazni a pörkölésre, amelyek megfelelnek a jelenlegi piaci követelményeknek, hiszen nagyon sok múlhat ezen. Egy automata, multifunkcionális és fejlett technológián alapuló rendszerrel nem lehet nagyot hibázni.
A cégeknek minden esetben meg kell felelniük a biztonsági és a hatályos egészségügyi előírásoknak is. A környezet védelmére ma már nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók, így vásárláskor ezt is vegyük figyelembe.
Sokan ragaszkodnak az igazi olasz kávéhoz
Az olasz kultúra szerves része az eszpresszó kávé, amely tükrözi az ország értékeit és hagyományait. Az olaszok életében nagyon fontos a család, a barátok és a kávéházak különleges hangulatában ez is érezhető. Itt szoktak összegyűlni és megbeszélni a mindennapi történéseket, sok esetben tárgyalásokat is folytatnak a kávézókban. Talán nem túlzás azt állítani, hogy életük nagy részét is ott töltik.
Az olaszok kávéját különleges aromájáról lehet felismerni, amelyet nagyon nehéz utánozni, bár nem lehetetlen. Igazi olasz kávét csak speciális gépekkel lehet főzni és magát a folyamatot is alaposan el kell sajátítani. Az olasz termékek azonban garanciát jelentenek a finom friss kávéra.
Az olaszok feketéje mindig friss és krémes, illata fenséges. A legjobb gyártók, mint például a Caffé Perté gyártás iránti szenvedélye töretlen, így magas színvonalú kávékat állítanak elő, hiszen ily módon tudják továbbvinni az olaszok hagyományát.
Milyen egy igazán jó fekete?
Minden a kávékeveréken múlik, ezért ezek összeállítására minden esetben nagy hangsúlyt kell fordítani. Keveréket viszont csak megfelelően pörkölt és friss kávéból lehet előállítani. A kávébabokat exkluzív, tanúsított gazdaságokból érdemes beszerezni, és így a családi tradíciók is sokkal egyszerűbben továbbvihetők.
Amennyiben az alapanyag minősége kiegyensúlyozott, úgy a megfelelő pörköléssel csak finom aromájú kávét lehet előállítani. A kávékészítő dinasztiáknál sok esetben több száz recept is megtalálható, amelyből párat kiválasztva folyamatosan látják el vásárlóikat az aromában gazdag termékekkel.
Az ügyféligények gyakran változnak, így a profi kávékészítők igyekeznek ezeknek tökéletesen megfelelni. Talán nem véletlen, hogy a szemes és az őrölt kávék mellett már a nagyobb gyárakban is foglalkoznak a kapszulás változatok előállításával is.
Törekedjünk arra, hogy friss és nem importált alapanyagot vásároljunk, hiszen csak ezekből lehet igazán finom aromás forró nedűt készíteni.









































