Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kazinbarcikai városvédők felszólítják Szitka Péter polgármestert

| 2023. 11. 18. | 12:09:10
Azt írják, a városvezetés karácsony alkalmából még soha nem adott egyetlen forintot sem a városban élő idős nyugdíjasoknak.
A kazinbarcikai városvédők felszólítják Szitka Péter polgármestert
Szitka Péter (Fotó: Szitka Péter/Facebook)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felszólítjuk Szitka Péter polgármestert és a kazincbarcikai baloldali többségű önkormányzatot, az önkormányzati intézmények vezetőit, a városi cégek menedzsmentjeit, hogy decemberben, karácsony előtt, minden dolgozónak jutalomként legalább egyhavi bért fizessenek ki! - olvasható a Borsodihír szerkesztőségének eljuttatott közleményben, amelyet a kazincbarcikai Városvédők egyesülete fogalmazott meg.

Azt írják, hogy Kazincbarcikán az elmúlt 9 évben extra méretű helyi adó 2022-ben 8 milliárd forint folyt be a város kasszájába. A befolyt sok tízmilliárd forintból a városvezetés karácsony alkalmából még soha nem adott egyetlen forintot sem a városban élő idős nyugdíjasoknak. Az összehasonlíthatatlanul rosszabb anyagi helyzetben lévő környező települések önkormányzatai minden karácsony előtt jutalommal lepik meg dolgozóikat, idős polgáraikat, ami a kazincbarcikai önkormányzatra egyáltalán nem jellemző - olvasható a közleményben.

Emlékeztetjük Dobrev Klára árnyékkormányának önkormányzati főtanácsadóját Szitka Péter polgármestert, és a baloldali többségű képviselőtestületet, hogy a kazincbarcikaiak pénze a kazincbarcikai embereket illeti meg

- írják a kazincarcikai Városvédők, aki felszólítják a baloldali városvezetést, hogy egyes vezetőknek kifizetett milliós jutalmak helyett és a kiváltságos cégeknek látszatberuházásokkal juttatott extraprofit egy részét, a városvezetés által használt luxusautók bérleti díjait inkább a Kazincbarcikáért dolgozóknak, és a város idős polgárainak fizessék ki.