Hirdetés
Hirdetés

A külső winchester előnyei

Borsodihír | 2024. 06. 24. | 13:51:37
XXX
A külső winchester előnyei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fájlok, dokumentumok, fontos adatok, de akár a családi fotók, videók, filmek, sorozatok tárolása állandó kihívást jelent minden számítógép-, laptoptulajdonos számára. A megoldás szerencsére nagyon egyszerű. A rengeteg fájl tárolására a leghatékonyabb módszer az, ha beszerzünk egy külső winchestert.

Mire jó a külső winchester?

A BSTrade külső merevlemez kínálatában garantáltan megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő terméket. Könnyedén beszerezhetünk akár egy 4 terabájt tárhellyel rendelkező winchestert is, amin még USB 3.0 csatlakozó is található. Ezzel 5 Gbps adatátviteli sebességre is képes. Fontos hangsúlyozni, hogy nem SSD-ről beszélünk, így ne programokat telepítsünk rá, amiket innen akarunk futtatni, hanem a rengeteg fájlnak, fontos dokumentumnak vagy családi archívumnak találhatjuk meg rajta a helyet. 

Ezzel a módszerrel elegendő hely marad a számítógépen ahhoz, hogy odatelepítsük a programokat, a rendszert és a játékokat. Minden más mehet a külső winchesterre. Hosszabb videós tartalmak (filmek, sorozatok, családi felvételek), fotók, nagyobb dokumentumok mind elférnek a tárolón. Ez azért is előnyös lehet, hogyha valami történik a laptoppal, notebookkal vagy számítógéppel, akkor a külső háttértárolón minden biztonságban marad. Biztonsági mentéseket is elhelyezhetünk rajta, de ha nem valamilyen felhőszolgáltatást akarunk használni, vagy olyan helyen vagyunk, ahol nincs internetelérés, akkor szintén biztos megoldást jelent egy ilyen merevlemez.

A csatlakoztatás nagyon egyszerű, csupán egy USB-csatlakozóra van szükség, ami minden számítógépen és laptopon megtalálható. A gépek tárolási kapacitását hatékonyan növelhetjük egy külső winchester segítségével, de még mielőtt ez megtörténik, ki kell választani a megfelelő terméket.

Milyen paraméterekre figyeljünk vásárlás során?

Nagyon széles kínálattal fogunk találkozni, így alaposan szét kell nézni, hogy mégis melyik lesz a megfelelő. A legtöbb külső winchester már USB 3.0 csatlakozót használ, de még mindig található olyan példány, amihez SATA kábelre van szükség. Természetesen az elsődleges kérdés mindig a tárolási kapacitás. Minimum 1 TB tárhelyben érdemes gondolkodni, ha a hatékony bővítés a cél. Elérhető 2 TB és 4 TB kapacitású külső merevlemez is.

A harmadik tényező pedig a minőség. Ha hosszú távú megoldást keresünk, ami még évek múlva is jó teljesítményt nyújt, akkor az ismertebb gyártók termékei között ajánlott nézelődni.

Bárhová magunkkal vihetjük

A külső winchesterek többsége praktikus kialakítással rendelkezik. Van olyan példány, amelyet akár még zsebre is vághatunk és úgy vihetjük magunkkal. Ha laptophoz vásárolunk egyet, könnyedén berakhatjuk a laptoptáskába, észre sem fogjuk venni utazás közben, nem igényel nagy helyet. A csatlakoztatás pár másodperc alatt megvan, így akár a vonaton ülve is nyugodtan használhatjuk.