Hirdetés
Hirdetés

A leghatékonyabb felszerelés kiválasztása futballedzéshez

Borsodihír | 2024. 02. 19. | 15:07:40
XXX
A leghatékonyabb felszerelés kiválasztása futballedzéshez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A labdarúgás azért is számít az egyik legnépszerűbb sportnak a világon, mert szinte bárki, bármikor elkezdheti, függetlenül attól, hogy milyen felszerelése van. Elegendő csupán egy focilabda és máris rúghatjuk a bőrt. Azonban ahhoz, hogy szintet lépjünk, a kiegészítőkre is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Sípcsontvédők, kapuskesztyű

Ez a három legfontosabb kategória, amire oda kell figyelni. Kezdjük a sort a sípcsont védelmével, ami a leginkább ki van téve a sérülésnek. Ez az egyik legfontosabb beszerezni való függetlenül attól, hogy kezdő, haladó vagy profi szinten űzzük a labdarúgást. Alapvető szabály a futballban az, hogy sípcsontvédő nélkül nem is lehet pályára lépni. Ez a része a testünknek nincs izmokkal védve, nagyon érzékeny és kifejezetten fájdalmas tud lenni, ha véletlenül valaki megrúgja.

A Királysportbolt sípcsontvédő kategóriájából egyszerűen be is szerezhetjük a szükséges felszerelést. Ma már többféle kialakítás közül lehet választani. Alapvetően a testmagasságunkat kell figyelembe venni a vásárlás során. Vannak bokavédővel ellátott és bokavédő nélküli sípcsontvédők. Utóbbi számít a népszerűbbnek napjainkban. Ha ezt választjuk, akkor kompressziós lábszárvédőt is a lábra kell húzni, hogy a vérkeringés megfelelő legyen, és a fájdalmas görcsök kialakulását is megelőzzük.

A hálóőrök számára a kapuskesztyű a legfontosabb társ a pályán a védők mellett. Az erősebb lövéseket lehet a segítségével hárítani, valamint a labda fogása is könnyebb lesz még esős időben is. A kézfejet, az ujjakat védi a sérülésekkel szemben. A kiválasztása során a méretre, a kényelemre és az anyaghasználatra is oda kell figyelni. Érdemes külön az edzésre, és külön az éles mérkőzésre is választani egy kapuskesztyűt.

A jó minőségű ruházat sem maradhat el

Az első egy jó minőségű sporttáska, amibe az összes felszerelést pakolhatjuk majd. Ebben lesz a ruha, a kesztyű, a sípcsontvédők, de még a focicipő is. Egy rövid ujjú póló, melegítőnadrág és felső, valamint lábszárvédő is szükséges, hogy teljesen felkészüljünk a labdarúgásra. Sokszor nem kell órákat tölteni az összeválogatással, mivel komplett szetteket is vásárolhatunk.

Itt már több szempontot is figyelembe vehetünk, de az első a kényelem, a megjelenés, dizájn és stílus csak utána következik.

A felszerelés meghatározza a teljesítményünket

Különösen igaz ez a kapuskesztyűre, hogy a hálóőr magabiztosan tudja hárítani a lövéseket. A sípcsontvédő pedig megfelelő biztonságérzetet ad, így a rosszul időzített becsúszások, rúgások sem lesznek sérülésveszélyesek. Mindenképpen minőségi termékeket válasszunk, kerüljük el az olcsó “megoldásokat”. Különösen azon felszerelések esetében, amelyek valamelyik testrészünket hivatottak megvédeni a sérülésekkel szemben. 

Az ideális kiegészítő olyan, ami kényelmes, tartós és elősegíti a kiemelkedő teljesítményt a pályán. Pár kattintás alatt beszerezhetünk minden szükséges eszközt.

Hirdetés
Hirdetés