Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci alpolgármester lehet a város vezetője

MTI | 2024. 04. 17. | 15:12:11
Varga Andrea Klára harcba száll a polgármesteri székért.
A miskolci alpolgármester lehet a város vezetője
Varga Andrea (Fotó: Varga Andrea Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Andrea Klára indul Miskolcon a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület (Függetlenek SZIVE), a Jobbik-Konzervatívok és a Momentum közös polgármesterjelöltjeként – jelentették be a szervezetek képviselői április 17-én Miskolcon, sajtótájékoztatón.

Csabalik Zsuzsanna, a Függetlenek SZIVE elnöke elmondta, Veres Pál jelenlegi polgármester visszalépését követően egyesületük sürgősséggel döntött úgy, hogy helyette a mostani alpolgármestert, Varga Andrea Klárát jelöli a polgármesterjelölti posztra.

A sajtótájékoztatón Varga Andrea Klára hangsúlyozta, pártoknak el nem kötelezett képviselő volt és lesz is a jövőben, de számít arra, hogy Szopkó Tibor (Momentum) és Badány Lajos (Jobbik-Konzervatívok) alpolgármesterek és az általuk képviselt pártok összefogásával együttműködő városvezetést tudnak kialakítani.

Szopkó Tibor azt mondta, a nemrég nyilvánosságra hozott, a Jobbikkal közös választási program a mérvadó számukra abban a tekintetben, hogy kivel tudnak a város érdekében választási szövetséget kötni. Ebben partnerre találtak mások mellett Varga Andrea Klárában, a Függetlenek SZIVE egyesületben és a Jobbik-Konzervatívokban is – tette hozzá.

Az alpolgármester ismertette, a választási szövetség 18 közös képviselőjelöltet állít majd a június 9-ei önkormányzati választásokra.

Badány Lajos kiemelte, a választási szövetségben a jelenlegi várospolitika továbbvitelének lehetőségét látja. Megjegyezte, a folytonosság biztosítékát az egykor Veres Pált is jelölő Függetlenek SZIVE és a múlt héten bemutatott Jobbik-Konzervatívok és a Momentum közös programjában látja.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a Varga Andrea Klárát polgármesterként jelölő választási szövetséghez a Helyi Civilek Szövetsége és a Mindenki Magyarországa Néppárt is csatlakozott. A közös képviselőjelölteket pénteken mutatják be.