Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nestlé dolgozói bérkiegészítést és rendkívüli juttatásokat kapnak a cégtől

| 2020. 04. 10. | 13:07:00
A szerencsi és a diósgyőri munkavállalókat is érinti.
A Nestlé dolgozói bérkiegészítést és rendkívüli juttatásokat kapnak a cégtől
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyedülálló béreket érintő juttatásokat vezetett be a Nestlé Hungária Kft. a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben:

a termelésben és az ellátási láncban dolgozó munkatársainak nyújtott, átlagosan 10 százalékos bérkiegészítés mellett többek között bérgaranciát, vállalati kölcsön visszafizetési moratóriumot, ingyenes étkezési lehetőséget, a táppénz és betegszabadság idejére extra bérkiegészítést biztosít a cég a következő három hónapban.

Az élelmiszeróriás legfontosabb feladata a munkahelyek megtartása mellett, hogy folyamatosan biztosítsa a termelés zavartalan működését és a fogyasztók igényeinek kielégítését – nyilatkozta a cég ügyvezetője igazgatója a Szerencsi Híreknek. – A Nestlé Hungáriának, mint a magyar élelmiszeripar egyik legnagyobb szereplőjének kiemelt, stratégiai feladata a lakosság élelmiszerrel és állateledellel történő folyamatos ellátása – mondta Noszek Péter. Kiemelte, felelős vállalatként fontosnak tartja munkavállalói egészségének és anyagi biztonságának a megőrzését.

Ennek érdekében az elmúlt hetekben meghozott szigorú higiéniai szabályok mellett április 1-től visszamenőleges hatályú rendkívüli bér- és juttatási csomagot vezetett be a munkatársai számára.

A juttatások között szerepel, hogy a magyarországi termelőegységekben és raktárban dolgozó Nestlé- és bérelt munkavállaló az alapbérén, műszakpótlékon és egyéb kiegészítéseken felül minden, a gyárban eltöltött nap után 8 órás műszak esetén bruttó 1 800 forint, 12 órás műszak esetén bruttó 2 400 forint bérpótlékot kap. A termelőegységek gyártósorainál dolgozó operátorok esetében ez akár 20 százalékos bérnövekedést is jelenthet. A kereskedelmi partnereket teljes munkaidőben látogató értékesítők pedig 10 százalék alapbérkiegészítést kapnak.

A Nestlé Hungáriánál azok a munkavállalók sem maradnak fizetés nélkül, akik feladataikat a koronavírus okozta körülmények miatt nem tudják ellátni, és más munkát sem tudnak végezni – az alapbérüket ők is biztosan megkapják június 30-ig. 

Munkába járási támogatás és ingyenes étkezés

Azon kisgyerekes dolgozóknak pedig, akik az óvodai, iskolai bezárások miatt nehezen tudják ellátni teljes munkaidőben a feladatukat, a vállalat lehetőséget biztosít részmunkaidős foglalkoztatásra. A rendkívüli intézkedések keretében a vállalati kölcsönökre a cégvezetés tőke és kamat törlesztési moratóriumot hirdetett december 31-ig. Mindezek mellett a termelésben dolgozók munkába járási támogatást és napi egyszeri ingyenes étkezést is kapnak. Amennyiben valamelyik dolgozó a szigorú higiéniai előírások betartása ellenére is megfertőződik a koronavírussal, a Nestlé megtéríti a betegség ideje alatti táppénz és alapbér közötti különbséget, valamint fedezi a TB által nem támogatott teljes gyógyszerköltségeket.

– Nagyon hálás vagyok munkatársaimnak, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben is a frontvonalban dolgoznak azért, hogy folyamatosan élelmiszerekkel lássuk el a lakosságot. A Nestlénél mindent megteszünk azért, hogy az aktívan dolgozó, valamint a feladataikat a jelenlegi körülmények miatt ellátni nem tudó munkatársainkról is gondoskodjunk – mondta Noszek Péter, majd hozzátette: