Hirdetés
Hirdetés

A nyílt utcán bántalmazták a berentei házaspárt – elítélték a támadókat

Borsodihír | 2024. 03. 27. | 10:44:52
A megtámadott férfi bordái eltörtek.
A nyílt utcán bántalmazták a berentei házaspárt – elítélték a támadókat
Az ítélet nem jogerős (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járásbíróság két vádlott ügyében hirdetett ítéletet, akikkel szemben súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárás – tudatta a Miskolci Törvényszék március 27-én.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a két férfi terhelt 2022. február közepén az esti órákban megtámadott és bántalmazott egy hazafelé sétáló házaspárt Berentén, a nyílt utcán. A sértett férfi 8 napon túl gyógyuló bordatöréses sérüléseket szenvedett el, míg felesége zúzódásos sérülései 8 napon belüli gyógytartamúak voltak.

A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, az elsőrendű vádlottat 1 év, 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat, mint különös visszaesőt 1 év 8 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe elsőrendű vádlott részbeni beismerését és büntetlen előéletét, mindkettejüknél a kiskorú gyermekes családos voltukat. Súlyosító körülmény az elsőrendű terhelt ittassága, a társtettesi alakzat, másodrendű terhelt előélete és a hasonló cselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fenntartott 3 napot nyilatkozattételre.

Hirdetés
Hirdetés