Hirdetés

A tanárokat szidalmazta az ittas borsodi apa

Borsodihír | 2023. 12. 04. | 15:59:21
Jogerősen elítélték.
A tanárokat szidalmazta az ittas borsodi apa
Próbálták nyugtatni, de nem jártak sikerrel (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a borsodi kistelepülésen élő férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint ittas állapotban bement a helyi általános iskolába és trágár módon kiabálni, veszekedni kezdett a jelenlévő iskolai alkalmazottakkal a gyermekével kapcsolatosan a nap korábbi szakaszában történt konfliktus miatt.

A vádlottat az igazgató-helyettes és az egyik tanár próbálta nyugtatni és kérték őt, hagyja abba a hangoskodást, beszéljék meg, mi a probléma.

A terhelt agresszív viselkedését tovább folytatta, mire az igazgató-helyettes értesítette a rendőrséget és felszólította az épp távozni szándékozó férfit, hogy várja meg a hivatalos személyeket, mely azonban nem tetszett a terheltnek és egy alkalommal, nagyobb erővel meglökte a sértettet. A sértett kibillent ugyan egyensúlyából, de nem esett el, sérülése nem keletkezett. A terhelt a rendőri intézkedés során is agresszív magatartás tanúsított, mely miatt előállításra került. Az intézményben dolgozó pedagógus sértett munkaköri feladata ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül. A járásbíróság a vádlottal szemben 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

A büntetővégzés jogerős.