Hirdetés
Hirdetés

Álomfunkció a Google Chrome-ban?

| 2019. 07. 08. | 15:04:00
Jól jön majd, ha nyitva húsz böngészőlap.
Álomfunkció a Google Chrome-ban?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha egyszerre húsz böngészőlap van előttünk nyitva, nagyon nehéz megtalálni, melyiken szól a videó. A Google fejlesztői most abban segítenek, hogy keresés nélkül is le tudjuk állítani a lejátszást.

Az elmúlt években a Google sokat tett azért, hogy kiiktassa az internet legzavaróbb jelenségét, 2018 áprilisa óta pedig alapértelmezetté vált a hangoskó videók némítása, májusra pedig még tökéletesebbre csiszolta eljárását a cég. Most egy újabb lehetőséget ad arra, hogy megszabaduljunk kellemetlenkedő kontentektől - írja a hvg.hu.

Techdows és a ZDNet is kiszúrta azt az új funkciót, amit a fejlesztők a Chrome böngésző fejlesztői változatába, a Canaryba pakoltak bele. A Global Media Controls névre keresztelt funkció gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy bármelyik bönégszőlapon egyetlen kattintással megállítsuk/elindítsuk az ott lévő videót.

A funkció egyelőre tesztelés alatt áll, a beszámolók szerint hol hibásan működik, hol összeomlik. Ettől függetlenül aki szeretné, kipróbálhatja, ha letölti a Canary böngészőt, majd ezen a hivatkozáson keresztül engedélyezi a beállítást: chrome://flags/#global-media-controls. Fontos: a Canary egy fejlesztőknek szánt böngésző, ami nem túl stabil - írja a lap.

Hirdetés
Hirdetés