Hirdetés

Átadták a felújított miskolci kormányablakot

mti | 2023. 12. 07. | 15:05:14
Több mint 150 millió forintot költöttek rá.
Átadták a felújított miskolci kormányablakot
A többi között kicserélték az épület nyílászáróit (Fotó: Illusztráció/MTI/archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt években mintegy ötvenmilliárd forintból, több mint ötszáz közigazgatási épület, köztük kormányablakok megépítéséről és felújításáról hozott döntést a kormány - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Miskolcon.

György István a felújított belvárosi kormányablak átadásán arról beszélt, ebből az összegből a főispánok különböző energiahatékonysági programokat, valamint más építési beruházásokat és felújításokat tudtak megvalósítani vármegyéikben.

Az államtitkár az egyik legsikeresebb kormányzati fejlesztésnek nevezte a területi közigazgatásban a kormányhivatalok, járási hivatalok és kormányablakok rendszerének kiépítését. Elmondta, a kormányzat "nagyjából készen van" a kormányablak-hálózat kiépítésével, az intenzív fejlesztési ciklus hamarosan véget érhet.

György István hangsúlyozta, a most átadott kormányablak az ország 314. ilyen intézménye, ebből látszik, mekkora hangsúlyt helyez a kormányzat az ügyfelekkel történő személyes találkozásra, ügyeik intézésére.

Ez az elsődleges találkozási pont az állam és az állampolgárok között, örömteli, hogy az emberek nagyon elégedettek a kormányablakokban zajló munkával - hangoztatta az államtitkár, megemlítve, az ügyfelek száma 2023-ban országosan meghaladta a 12,3 milliót, az ügyintézések során pedig alig 17 perc a várakozási idő, amit szeretnének a jövőben még lejjebb szorítani.

Alakszai Zoltán vármegyei főispán az eseményen arról beszélt, a Csizmadia közben található kormányablak épülete a jövőben további funkciót kap, az elképzelések szerint ide telepítik majd át a vármegyei kormányhivatal központi irányítását. Emlékeztetett, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében huszonnégy kormányablak működik háromszáz dolgozóval, akik vármegyeszerte tavaly mintegy 820 ezer ügyfelet fogadtak. A tervek szerint a térség új, immár huszonötödik kormányablakát hamarosan a diósgyőri városrészben alakítják ki - tette hozzá a főispán.

A kormányhivatal épülete több mint 156 millió forint kormányzati támogatásból újult meg. A beruházás során elvégezték az ingatlan karbantartási feladatait, felújították az épület nyílászáróit, fűtési, hűtési és tűzvédelmi rendszerét, a burkolatokat és a világítótesteket, a földszinti kormányablakot pedig átépítették.