Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az iskolában őrjöngött egy abaúji apuka

ugyeszseg.hu | 2023. 11. 20. | 09:55:21
Rendőrt hívtak, meg kellett bilincselni.
Az iskolában őrjöngött egy abaúji apuka
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az apa ittasan bement az általános iskolába, a gyermekével kapcsolatos konfliktus miatt szidta a tanárokat, nagy erővel meglökte az igazgatóhelyettes nőt, agresszív magatartását csak a rendőrök tudták megfékezni.

A vádirat szerint a vádlott idén szeptember második felében, ittasan bement egy borsodi kistelepülésen lévő általános iskolába, és a gyermekével kapcsolatos aznapi konfliktushelyzet miatt kiabált, szidalmazta a tanárokat.

A vádlotthoz odament egy szaktanár, valamint az igazgatóhelyettes nő, felszólították, hogy fejezze be a veszekedést, és beszéljék meg, mi a probléma. A férfi azonban trágár kijelentéseket tett, és amikor az igazgatóhelyettes közölte vele, hogy rendőri intézkedést fog kérni, ez sem használt. Az apa elindult kifelé az épületből, a nő viszont felhívta a figyelmét, hogy várja meg a rendőröket, mire a férfi felé fordulva közölte, senki nem mondja meg, hogy hova mehet. Ekkor a vádlott egyszer, nagy erővel meglökte a sértettet, aki kibillent az egyensúlyából, de nem esett el. A vádlott a rendőri intézkedés alatt is végig arrogánsan viselkedett, meg kellett bilincselni.

A sértett pedagógus, az iskola igazgatóhelyettese közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.