Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az iskolából vitték el a TEK-esek a középiskolás diákot

ugyeszseg.hu | 2024. 05. 29. | 12:38:58
A székesfehérvári tini szélsőséges iszlamista nézeteket terjesztett. +Videó
Az iskolából vitték el a TEK-esek a középiskolás diákot
Megbilincselték (Fotó: TEK)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Terrorelhárítási Központ felderítési adatai alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást indított egy fiatalkorú férfi ellen, aki az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat tett közzé az interneten.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi 2022. december 4-én egy, az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő videót magyar nyelvű felirattal látott el, majd azt a terrorszervezet saját szerverén működő, nagy nyilvánosság által hozzáférhető tartalommegosztó felületre feltöltötte.

A fiatalkorú férfi ezt követően sem hagyott fel a terrorszervezet működésének támogatásával, melynek során az iszlám állam népszerűsítése céljából általa létrehozott, bárki által elérhető szerverre további magyar nyelvű propaganda kiadványt és a terrorszervezetet buzdító vallási énekeket töltött fel.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a TEK közreműködésével a fiatalkorú férfit elfogta, az őrizetének elrendelését követően gyanúsítottként hallgatta ki háborús uszítás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt, majd a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés