Hirdetés
Hirdetés

Bajban a Fidesz – derül ki a Závecz Research felméréséből

24.hu | 2024. 04. 23. | 19:34:35
Az EP-listák támogatottságánál már Magyar Péter pártját is mérték.
Bajban a Fidesz – derül ki a Závecz Research felméréséből
Június 9-én tartják az önkormányzati és az EP-választásokat (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy hónap alatt a biztos pártválasztók között 11 százalékponttal csökkent a kormánypárt támogatottsága a Závecz adatai szerint. A Fidesz támogatottsága a legutóbbi, március eleji Závecz-kutatásban 29 százalék volt, áprilisra ez 25 százalékra csökkent. A biztos pártválasztói körben korábban mért 45 százalék helyett ebben a felmérésben 34 százalékon állnak már csak – közölte a Závecz Research Intézet az április 4-11 között felvett közvélemény-kutatásáról, számol be a 24.hu.

A kutatás szerint a Fidesznek a 25 százalékával 2 millió támogatója van, a DK a második helyen áll, a választókorúak 13 százaléka, bő egymillió fő áll mögötte, míg a felmérésben a Kétfarkú Kutyapárt, a Momentum és a Mi Hazánk 5-5 százalékos, ami négy-négyszázezer támogatót jelent.

Az EP-listák támogatottságánál már Magyar Péter pártját is mérték, a teljes lakosság 11 százaléka, a biztos szavazók 14 százaléka voksolna rá. A teljes választókorú népesség arányában a Mi Hazánk EP-listája 6, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárté 5-5 százalékot kapna.

?
Ön melyik párt listájára szavaz a 2024. június 9-i EP-választáson?
Fidesz-KDNP
Mi Hazánk Mozgalom
Demokratikus Koalíció
Momentum
LMP
MSZP
Párbeszéd
Magyar Péter pártjára
Márki-Zay Péter pártjára
Nem megyek el szavazni!
Vona Gábor pártjára
A Magyar Kétfarkú Kutya Pártra
Hirdetés
Hirdetés