Hirdetés
Hirdetés

Beltéri lámpa: mindenkinek van kedvence

| 2022. 10. 12. | 13:17:00
XXX
Beltéri lámpa: mindenkinek van kedvence
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztos neked is van kedvenc helyed a lakásodban, ahogy kedvelt beltéri lámpa is van a képzeletbeli “kedvenc” listádon. Az, hogy miért pont arra a típusra esett a választásod, amit szeretsz, meglehetősen szubjektív – sokféle oka lehet.

Miért pont az a beltéri lámpa tetszik?

Beltéri lámpákból nagyon széles a kínálat, ami nagyon hasznos tud lenni, hiszen rengeteg alternatívád van a választásra. Jól jön ez akkor, amikor egy új építésű ingatlanba költözöl, de akkor is, ha a már meglévő világítási rendszereket akarod lecserélni. Mindkét esetben felsorakoznak a lámpatípusok: a mennyezeti lámpa, a falikarok, az állólámpa, a csillár, a spotlámpa, asztali lámpa, és még sorolhatnánk tovább. 

Nem kell évtizedeken át ugyanazokat a világítástechnikai eszközöket használnod, a modernizáció igénye természetes. Ha lépést szeretnél tartani a trendekkel, akkor 4-5 évente mindenképpen érdemes felülvizsgálni a lehetőségeidet.

Beltéri lámpa: funkcionál és dekorál 

Természetesnek veszed, hogy egy beltéri lámpa funkcionál, azaz fényt ad. De az is természets, hogy ezen túlmenően is van feladata - hiszen, ha nem így lenne, akkor elegendő lenne a szobákba egy-egy plafonról lógó csupasz villanykörte. 

A beltéri lámpa a formájával, anyagával, színével hozzájárul az otthonod esztétikájához, nagymértékben befolyásolva annak hangulatát. Mindez hatással van a közérzetedre is. Egy kristálycsillár ragyogást biztosít, egy spotlámpa koncentrálja a fényt, egy állólámpa otthonossá teszi a teret.

Amilyen a tevékenység, olyan a beltéri lámpa

Szerencsére a beltéri lámpa sokfélesége garantálni tudja, hogy megtaláld az elképzeléseidnek legmegfelelőbbeket. Első lépésként döntsd el, hogy az adott helyiségben milyen tevékenységeket fogsz végezni. Ez ugyanis támpontot adhat abban, hogy milyen lámpákat kell beszerezned.

A körülményeknek megfelelően más-más fényviszonyokra lehet szükséged:

  • Az általános világítás kiválóan alkalmas beszélgetésekhez, vendégfogadáshoz vagy családi eseményekhez. Ehhez válassz mennyezeti lámpákat, fali karokat vagy asztali lámpákat. 
  • Koncentrált fények szükségesek a munkavégzéshez, ennélfogva célszerű olyan beltéri lámpákat választani a konyhában és a dolgozószobában, amelyek ezt biztosíthatják.
  • Hangulatvilágítással teremtheted meg a legoptimálisabb körülményeket a pihenéshez, relaxáláshoz. Válassz LED szalagokat, állólámpákat vagy modern, dimmelhető mennyezeti lámpákat.

A beltéri lámpák csakis LED-esek legyenek!

Miért?

  • Rendkívül energiatakarékosak - nyolcvan százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a hagyományos izzókhoz képest. Ez éves szinten nagyon sok pénz megspórolását jelenti. 
  • Optimális esetben képesek akár 50000 üzemórát is működni.
  • Gyorsan megtérül az áruk, azaz költséghatékonyak,
  • Felkapcsolás után rögtön teljes fénnyel világítanak.
  • Nincs bennük szennyező, mérgező anyag.
  • Nem igényelnek speciális karbantartást.

Neked vannak kedvenc beltéri lámpák a listádon? Ha nincsenek, akkor itt az ideje sorra kipróbálni őket!

Hirdetés
Hirdetés