Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bíró Ada lehet az új tévésztárunk, pedig nem is létezik...

MTVA | 2024. 04. 16. | 15:19:19
Forradalmi újítás Magyarországon!
Bíró Ada lehet az új tévésztárunk, pedig nem is létezik...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új témákkal és technológiai megoldásokkal jelentkezik április 14-től a tudományos-ismeretterjesztő sorozat a Dunán. Az adások a mesterséges intelligencia segítségével a tudományos élet aktualitásairól is beszámolnak, és a házigazda, Fejős Ádám műsorvezető társat kap - számolt be az MTVA.

Bíró Adát a mesterséges intelligencia szülte, és április 15-én már be is mutakozott a nézőknek. Kiderült, a megjelenését, az arcát és hangját egyaránt a mesterséges intelligencia (MI) hozta létre korábban már meglévő programokból. Mondanivalóját teljes egészében a Delta szerkesztői határozzák meg.

Dudás Viktor filmszakértő szerint a Delta éppen az a műsor, ahol egy ilyen egyedülálló technológiai újdonságnak helye és adott esetben fontos szerepe is van.

„Abszolút helye van egy ilyen műsorban egy ilyen megjelenésnek, hiszen ott, ahol a tudománnyal foglalkozunk és az abszolút újításokat igyekszik bemutatni a műsor, ott abszolút adekvát, hogy a legmagasabb szintű technikai újítások akár a műsor megszólalóinak a megjelenítésében is részesek legyenek”

– fogalmazott Dudás Viktor. Hozzátette: ez egy nagyon érdekes újítás, nagyon kíváncsian várja, hogyan fog a közönség erre reagálni, „mert ilyet még mi Magyarországon nem láttunk képernyőn”.