Hirdetés
Hirdetés

Borsodban a szerelem: járólap, csavarhúzó, 842 üzenet...

| 2022. 11. 16. | 11:07:00
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség emelt vádat.
Borsodban a szerelem: járólap, csavarhúzó, 842 üzenet...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 64 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt, aki egy vitát követően az élettársát egy 20 centis csavarhúzóval megpróbálta hasba szúrni.

A vádirat szerint a vádlott 2000-től élettársi közösségben élt a sértettel a borsodi településen lévő lakóházukban. 2021. március végén, este, a férfi megkérdezte az élettársát, hogy mi a véleménye az általa a spájzban lerakott járólapokról. Azonban a válaszon annyira feldühödött, hogy megragadta a nőt, majd ököllel állon ütötte. Ezután magához vett egy 20 centiméter hosszúságú csavarhúzót, és megpróbálta hasba szúrni, azonban a nő az eszközt kicsavarta a kezéből.

Ha a vádlott megszúrja a sértettet, a hasüreg megnyílásával járó, 8 napon túl gyógyuló sérülés is kialakulhatott volna – ez a sértett védekezése miatt nem következett be.

A sértett el akarta hagyni a lakást, a vádlott viszont beszorította a mellékhelyiségbe, mire a nő egy gázspray-vel szembe fújta. A férfi erre elengedte, de megakadályozta, hogy kimenjen a lakásból, a sértettnek végül is sikerült kinyitni az ajtót, és kijutott az udvarra.  Az elkövető utánament, lefogta a karjait, így szorította, vissza akarta vinni a házba, eközben a nő rálépett a vízóraakna fedlapjára, az elmozdult, és amikor a sértett eltolta magától a vádlottat, a férfi az egyensúlyát vesztette, és beleesett az aknába. A sértett kiszaladt az utcára, és a munkahelyére ment, ott töltötte az éjszakát, majd elköltözött a közös otthonból.

A vádlott a szakítást nem tudta feldolgozni, ezért március végétől május végéig volt élettársának a kapcsolat visszaállítása érdekében internetes közösségi oldalon 842 üzenetet küldött, ezzel zaklatva.

A sértett zaklatás vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Hirdetés
Hirdetés