Hirdetés

Bosszút akart állni, ezért több házra is Molotov-koktélt dobott Borsodban

Cívishír | 2023. 12. 02. | 14:08:17
Debrecenben folytatódik a büntetőügy.
Bosszút akart állni, ezért több házra is Molotov-koktélt dobott Borsodban
A tüzeket szerencsére eloltották (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 májusában a vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, két rendbeli rongálás bűntettének kísérlete és rongálás bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője téves minősítés miatt enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019 augusztusában a volt sógornője és annak élettársa tulajdonát képező ingatlanhoz indult egy borsodi kistelepülésre. Útközben Molotov-koktélokat készített. A helyszínre érve azonban eltévesztette a házszámot, és a meggyújtott Molotov-koktélokat egy másik ház falához és annak udvarára dobta. Az ott lakó nő ezt észlelte, a vádlottat elzavarta, majd seprűvel és vízzel eloltotta a tüzet. Néhány héttel később, 2019 októberében a vádlott az esti órákban a volt élettársa családi házához ment benzinnel megtöltött üvegekkel és flakonokkal, majd szintén Molotov-koktélokat készített, és az éjszakai órákban azokat meggyújtva bedobta az udvarra az ott parkoló autóhoz, de az eszközök kialudtak.

A vádlott ezúttal egy trágár feliratot is felfestett az ingatlan kerítésére.

Ezután a település egy másik házához is elment, amiről tévesen azt hitte, hogy a volt élettársa tulajdonában van, az udvaron benzint locsolt szét, majd meggyújtotta, a benzines kannát pedig a ház bejáratához dobta. A szomszéd észlelte a tüzet, számonkérte a vádlottat, hogy mit csinál, aki azt válaszolta, hogy bosszút áll, majd elhajtott a helyszínről. A tüzet a szomszéd és az általa értesített tulajdonos oltotta el.

Az ügyet december 4-én a Debreceni Ítélőtáblán tárgyalják.