Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bravó! Fordított a Diósgyőr a Paks ellen!

| 2024. 03. 16. | 17:31:38
A vendégek már a második percben vezetést szereztek, de a végén hoppon maradtak.
Bravó! Fordított a Diósgyőr a Paks ellen!
Legyőzte a DVTK a Paksot (Fotó: Borsodihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas mérkőzést ígért a labdarúgó NB I. 25. fordulójában a DVTK–Paks labdarúgó-mérkőzés. Ha a két csapat tabellán elfoglalt helyezését nézzük, akár sima kettesre is lehetett volna tenni a találkozót, hiszen a meccs előtt a vendégek 50 ponttal a második, a hazaiak 32 egységgel a hetedik helyen tanyáztak. Az utolsó négy találkozó eredményét tekintve azonban egyforma az állás (két győzelem egy döntetlen és egy vereség). Az előző fordulóban a miskolciak idegenben győzték le a Mezőkövesdet, míg a paksiak otthon izzadtságszagú döntetlent játszottak a DVSC-vel. 

A 2. percben máris Ogyincov hálójában táncolt a labda. Szabó hosszú indítását Könyves a kaputól 25 méterre vette át, áthámozta magát a védőn, egy az egyben vezette a kapura, majd a kifutó hálóőr mellett 13 méterről a jobb alsóba gurított (0–1).

 A gól felrázta a Diósgyőrt, a hazai publikum hangos biztatása mellett lendületes támadásokat vezetett a széleken, de a kapu előtt a befejező emberek határozatlanok voltak, lövés helyett rendre továbbpasszolták a labdát. A hazai akciók befejezése azonban egyre közelebb került Simon kapujához, Pozeg Vancas balról belőtt labdájára ketten is mozdultak, Szabó azonban a gólvonaltól 3 méterre szögletre vágta. Aztán a 19. percben jött az egyenlítés, szabadrúgásból. Egy látványos, elfutásos, legurításos kombinációból Jurek 20 méterről lőtte ki a jobb alsót (1–1).

A Paks is próbálkozott a támadásépítéssel, de a felezővonal és a tizenhatos közötti passzolgatásnál és blokkolt vagy célt tévesztett távoli lövésnél nem jutott többre. Közben a hazai akciók is elmaradtak, a játék helyett inkább küzdelem, a szabálytalanságok jellemezték a meccset néhány percig. Majd előbb Jurek jobb oldalról, 22 méterről megeresztett, kicsit elkapkodott lövésére hördült fel a közönség, majd tette ugyanezt egy balról kapu elé lőtt szabadrúgás után, itt a védők vágták a mezőnybe a játékszert. A félidő hajrájában ismét a DVTK kerekedett felül. Visszatértek a fiúk a széleken vezetett akciókhoz, ahonnan próbáltak centerezni, általában sikertelenül.

Egy nagyon penge DVTK jött ki a második félidőre. Lendületes támadásokat vezetett, de szembe találta magát egy szervezetten és jól védekező paksi gárdával. A vendégek öt perc elteltével tudtak átjönni a hazai térfélre, de a védelmét a hazai csapat is jól megszervezte. Innentől enyhe hazai fölény mellett felváltva vezették akcióikat a csapatok, de gólveszély egyik gárda játékában sem volt. Idővel az iram is alábbhagyott, sérülések, ápolások, cserék szakították meg a folyamatos játékot. 

Aztán a 72. percben robbant a stadion, hiszen fordított a hazai csapat. Egy jobbról érkező labda a védő nélkül maradt Klimovich fejére érkezett, a becserélt diósgyőri pedig 7 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2–1).

A gól meghozta a hazai B-közép hangját, a másik oldalon pedig a paksiak támadókedvét. A fehérmezesek kapu elé íveléseikkel leginkább a becserélt Bödét keresték, a csatárra azonban minimum ketten vigyáztak Ogyincov kapuja előtt. Persze a Diósgyőr sem csak védekezett, a támadásra összpontosító Paksot gyors ellentámadásokkal igyekezett kijátszani, de a vendégek igen gyorsan vissza tudtak zárni. 

A mérkőzés végén négy percet hosszabbított a játékvezető. Az elő percben a hazai kapus bravúrral védett egy 8 méterről, balról megeresztett lövést. A vendégcsapat nagyon nyomott, a Tizenhatosán belülre szorított hazaiak hősiesen védekeztek, így az eredmény nem változott.

Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-1 (1-1)
Miskolc, 5587 néző, v.: Erdős
Diósgyőr: Ogyincov - Gera, Szatmári, Lund, Stephen - Vallejo (Csorbadzsijszki, 82.), Holdampf, Bényei (Klimovics, 69.) - Jurek (Pernambuco, 69.), Szabó L. (Edomwonyi, 62.), Pozeg Vancas (Acolatse, 62.)
Paks: Simon B. - Lenzsér (Balogh B., a szünetben), Kinyik, Papp K., Szabó J. - Kovács K., Vas, Mezei (Hanh, 76.), Osváth (Silye, 58.) - Tóth B. (Haraszti, a szünetben), Könyves (Böde, 68.)
Gólszerzők: Jurek (19.), Klimovics (72.), illetve Könyves (2.)
Sárga lap: Lenzsér (18.), Papp (54.), Vas (66.)

Hirdetés
Hirdetés